Salade niçoise

Een super lekkere maaltijd salade, salade niçoise: met stukjes tonijn, sperziebonen, gebakken kriel aardappeltjes en een eitje. Dit is de variant die ik erg lekker vind, je kan eindeloos variëren.
Hieronder het recept:
Wat heb je nodig:
- Steelpannetje
- Bakpan
- Eiersnijder, bekijk op bol
- 2 ruime borden
Salade niçoise
100 gram | Sperziebonen |
600 gram | Mini kriel aardappeltjes |
2 | Eieren |
1 blikje | Tonijn op olie |
100 gram | Cherrytomaatjes |
50 gram | Gemengde sla |
1 klontje | Roomboter |
optioneel | Slasaus |
Hoe maak je salade niçoise:
- Je begint met de groente die het langste moet staan, in een steelpan zet de sperziebonen om in 20 minuten gaar te koken.
- Spoel de boontjes af met koud water en laat ze afkoelen.
- Ondertussen in een ander steelpannetje: kook de krielaardappeltjes voor 5 minuten gaar
- In het steelpannetje ga je nu de eitjes koken, hardgekookt, voor 8 minuutjes. Als ze klaar zijn even goed in koud water zetten om af te laten koelen.
- Doe een klontje roomboter in de pan en bak je krielaardappeltjes voor ongeveer 10-15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een snijplank.
- Als dit lekker aan het bakken is kan je de overige groente snijden.
- Snij de sla fijn, de tomaatjes in vieren en leg je tonijn klaar in kleine stukjes.
- Snij de eieren in partjes en leg deze klaar.
Opmaak van het bord:
- Begin met de sla, leg de blaadjes op het bord
- Leg hier bovenop de krielaardappeltjes en de sperzieboontjes door elkaar
- Hierover heen leg je de tomaatjes en tonijn
- Leg als laatste de eierpartjes op je bord
- Serveer met een lekkere slasaus

Eet smakelijk!
Nog geen reacties