Recepten

Salade niçoise

Salade niçoise

Een super lekkere maaltijd salade, salade niçoise: met stukjes tonijn, sperziebonen, gebakken kriel aardappeltjes en een eitje. Dit is de variant die ik erg lekker vind, je kan eindeloos variëren.

Hieronder het recept:

Salade niçoise

Sperziebonen 100 gram
Mini kriel aardappeltjes 600 gram
Eieren 2
Tonijn op olie 1 blikje
Cherrytomaatjes 100 gram
Gemengde sla 50 gram
Roomboter 1 klontje
Slasaus optioneel

Wat heb je nodig:


  • Steelpannetje
  • Bakpan
  • Eiersnijder, niet in huis? Je shopt hem hier!
  • 2 ruime borden

Hoe maak je salade niçoise:


  1. Je begint met de groente die het langste moet staan, in een steelpan zet de sperziebonen om in 20 minuten gaar te koken.
  2. Spoel de boontjes af met koud water en laat ze afkoelen.
  3. Ondertussen in een ander steelpannetje: kook de krielaardappeltjes voor 5 minuten gaar
  4. In het steelpannetje ga je nu de eitjes koken, hardgekookt, voor 8 minuutjes. Als ze klaar zijn even goed in koud water zetten om af te laten koelen.
  5. Doe een klontje roomboter in de pan en bak je krielaardappeltjes voor ongeveer 10-15 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een snijplank.
  6. Als dit lekker aan het bakken is kan je de overige groente snijden.
  7. Snij de sla fijn, de tomaatjes in vieren en leg je tonijn klaar in kleine stukjes.
  8. Snij de eieren in partjes en leg deze klaar.

Opmaak van het bord:


  1. Begin met de sla, leg de blaadjes op het bord
  2. Leg hier bovenop de krielaardappeltjes en de sperzieboontjes door elkaar
  3. Hierover heen leg je de tomaatjes en tonijn
  4. Leg als laatste de eierpartjes op je bord
  5. Serveer met een lekkere slasaus

Eetsmakelijk!

Porties

2

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter