Vanille roomijs

Vanille roomijs
Slagroom | 500 ml | |
Gecondenseerde melk | 1 blikje (397 gram) | |
Vanille stokje | 1 |
Deze versie van vanille roomijs is wat zachter en een heerlijke basis om mee te variëren met andere smaken. Met een ijsmachine bij de hand, heb je in een handomdraai heerlijk vers vanille roomijs!
Benodigdheden:
Hoe maak je vanille roomijs:
- Klopt de slagroom net aan stijf in een kom
- Voeg hier de gecondenseerde melk en de merg van het vanille stokje aan toe en roer dit even goed door tot een egaal mengsel
- Koel het volgens de beschrijving van de ijsmachine. Vaak duurt dit bij een zelfvriezende ijsmachine ongeveer een half uurtje. Laat het vervolgens in de vriezer nog verder koud worden.
- Mocht je geen ijsmachine hebben: giet je mengsel in een afsluitbare bak. Zet deze bak in de vriezer en na 6-8 uur heb je heerlijk koud ijs!
Tip: kijk eens hier voor andere lekkere ijsjes die je zelf kunt maken!
Dit recept is genoeg voor 4 personen: 2 bolletjes ijs per persoon.