Cakepops
Cakepops, hoe maak je die? Of je nu een verjaardagsfeestje organiseert, een babyshower viert of gewoon wat zoets wilt delen met je vrienden en familie. Deze cakepops zullen gegarandeerd de show stelen op elke gelegenheid.
Het beste van alles? Ze zijn ontzettend leuk om te maken!
Wat heb je nodig:
- Callebaut chocolade, bekijk op bol
- Lollystokjes 15cm, bekijk op bol
- Sprinkles, bekijk op bol
- Kleurstof op basis van cacaoboter bekijk op bol
- 1 cake van 900 gram, het recept vind je hier!
Cakepops
400 gram | Wit of melk chocolade | |
900 gram | Cake | |
200 gram | Roomboter | |
200 gram | Poedersuiker | |
1 | Vanille stokje |
Hoe maak je cakepops:
- Begin met het bakken van een cake of als je een cake gekocht hebt kan je doorgaan met de vervolgstappen.
- Dit recept is voor 50 cakepops van 25 gram.
- Laat de cake goed afkoelen voordat je met de volgende stappen verder gaat
- Zorg dat je boter op kamertemperatuur is
Callebaut is mijn favoriete merk, maar chocolade heeft niet standaard een kleurtje zoals candymelts dat wel heeft. Daarom heb je speciale chocolade kleurstoffen op basis van cacaoboter. Witte chocolade kan je daarmee een mooi kleurtje geven. Tip: gebruik een kleurstof die op basis van cacaoboter is gemaakt. Andere kleurstoffen of het toevoegen van water doen je chocolade stollen en dan kan je er niets meer mee.
Hoe maak je cakepops
- Eerst maak je 1:1 botercrème: voeg in je mixer kom de boter, suiker en het schraapsel van je vanillestokje toe en mix dit kort tot een geheel.
- In een ruime kom, verkruimel je cake tot kleine kruimeltjes.
- Voeg je botercrème bij de kruimeltjes en kneed met je handen tot het een bal geworden is
- Weeg nu hoe zwaar je bal is geworden, verdeel dit in gelijke delen van tussen de 25-30 gram per balletje. Door te wegen zorg je dat alle balletjes even groot worden.
- Pak een bakplaat of een platte bak, bekleed de bodem met bakpapier.
- Draai nu alle balletjes evenredig en leg deze op de bakplaat met 1 cm tussenruimte.
- Smelt ondertussen ongeveer 10 gram van de witte chocolade en pak je stokjes erbij.
- Dip je stokje met het puntje in de witte chocolade en zet deze rechtop in het cakeballetje, prik helemaal door tot ongeveer halverwege het bolletje.
- Zet nu de bakplaat/bak met cakepops voor minstens een half uurtje in de vriezer of een uurtje in de koelkast, zodat de cakepops goed koud kunnen worden. Dit bevordert straks het stollen van de chocolade bij het dippen.
- Smelt je chocolade in de magnetron met intervallen van 20 sec op 900 watt of smelt je chocolade in een pannetje au bain-marie. Na het smelten voeg dan je kleuring toe.
- Haal je cakepops uit de vriezer en wip ze even los van de bakplaat.
- Dip nu een voor een de cakepops in de chocolade en laat even uitdruipen / tik eventueel met het stokje even op de rand om de chocolade een handje te helpen.
- Zodra er geen chocolade meer af druipt kan je hem weer terug op de bakplaat zetten. Nu is ook het moment om eventueel leuke sprinkles over de cakepops te strooien.
- En voilà, prachtige cakepops! Bewaar ze in de koeling, vries ze in of gewoon lekker gelijk opeten.
heel leuk bedacht heur!!! Ik en de kinderen genieten hier zeer veel van. mijn dochter wil dit als een traktatie op school maken, van mij krijgt di een dikke 10! hartelijke groet.
Super leuk om te lezen, dank voor je compliment Fleur!
Hoii!! Hoeveel gram suiker moet je gebruiken?
Lekker! Maar ik wil een cake kopen maar hoeveel gram moet de cake dan zijn, want anders klopt de verhouding niet meer.
Hoi Marina, dankjewel voor je berichtje, ik heb de cake die ik zou gebruiken toegevoegd aan het boodschappenlijstje. Ik zou een wat grotere cake gebruiken, ik heb er een van 800 gram geselecteerd. Dat zou ruim voldoende moeten zijn voor ~12-24 cakepops.
~Sandra