Recepten

Cakepops

Cakepops

Cakepops

Witte chocolade 400 gram
Cake zie recept (1x)
Roomboter 100 gram
Poedersuiker 100 gram
Vanille stokje 1
Witte chocolade 400 gram

Cakepops, hoe maak je die? Ze moeten er niet alleen mooi uit zien, maar moeten ze ook erg lekker en zeker niet droog zijn. Ik deel graag mijn recept met je.

Wat heb je nodig?

  • Callebaut chocolade, te koop bij Bouwhuis, linkje
  • Lollystokjes 15cm, je shopt ze hier
  • 1 kant&klare cake of bak zelf, het recept vind je hier
  • Kleurstof op basis van cacaoboter, die shop je hier
  • Sprinkles, shop je hier

Voorbereiding

  • Begin met het bakken van een cake of als je een cake gekocht hebt kan je doorgaan met de vervolgstappen
  • Bak je eigen cake, het recept vind je hier.
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je met de volgende stappen verder gaat
  • Zorg dat je boter op kamertemperatuur is

Wat kan je beter gebruiken om een mooi laagje om je cakepop te krijgen, candymelts of chocolade?

Mijn tip: gebruik geen candymelts, ondanks verwarmen blijven candymelts erg dik en krijg je geen mooi laagje om je cakepop. Olie toevoegen om te verdunnen helpt niet. Wat wel goed werkt is het gebruik van chocolade.
Callebaut is mijn favoriete merk, maar chocolade heeft niet standaard een kleurtje zoals candymelts dat wel heeft. Daarom heb je speciale chocolade kleurstoffen op basis van cacaoboter. Witte chocolade kan je daarmee een mooi kleurtje geven. 

Tip: gebruik geen kleurstoffen die niet op basis van cacaoboter zijn gemaakt dan gaat je chocolade stollen en kan je er uiteindelijk niets mee, belangrijk om dit te onthouden. 

Hoe maak je cakepops

  1. Eerst maak je 1:1 botercrème: voeg in je mixer kom de boter, suiker en het schraapsel van je vanillestokje en mix dit kort tot een geheel
  2. In een ruime kom, verkruimel je cake tot kleine kruimeltjes
  3. Voeg je botercrème bij de kruimeltjes en kneed met je handen tot het een bal geworden is
  4. Weeg nu hoe zwaar je bal is geworden, verdeel dit in gelijke delen van tussen de 25-30 gram per balletje. Door te wegen zorg je dat alle balletjes even groot worden
  5. Pak een bakplaat of een platte bak, bekleed de bodem met bakpapier
  6. Draai nu alle balletjes evenredig en leg deze op de bakplaat met 1 cm tussenruimte
  7. Smelt ondertussen ongeveer 10 gram van de witte chocolade en pak je stokjes erbij
  8. Dip je stokje met het puntje in de witte chocolade en zet deze rechtop in het cakeballetje, prik helemaal door tot ongeveer halverwege het bolletje
  9. Zet nu de bakplaat/bak met cakepops voor minstens een half uurtje in de vriezer of een uurtje in de koelkast, zodat de cakepops goed koud kunnen worden. Dit bevorderd straks het stollen van de chocolade bij het dippen.
  10. Smelt je chocolade in de magnetron met intervallen van 20 sec op 900 watt of smelt je chocolade in een pannetje au bain-marie. Na het smelten voeg dan je kleuring toe.
  11. Haal je cakepops uit de vriezer en wip ze even los van de bakplaat
  12. Dip nu een voor een de cakepops in de chocolade en laat even uitdruipen / tik eventueel met het stokje even op de rand om de chocolade een handje te helpen.
  13. Zodra er geen chocolade meer af druipt kan je hem weer terug op de bakplaat zetten. Nu is ook het moment om eventueel leuke sprinkles over de cakepops te strooien
  14. En voilà, prachtige cakepops! Bewaar ze in de koeling, vries ze in of gewoon lekker gelijk opeten.

Porties

12

Voorbereidingstijd

1 uur

Baktijd

45 min

Beoordeel

0%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter