Recepten

Koekjes bakken

Koekjes bakken

Koekjes bakken - basisrecept

Roomboter 125 gram
Bloem 225 gram
Suikerbakkerspoeder 75 gram
Ei 1/2
Zout een snufje

Mijn basisrecept voor koekjes bakken, niet te zoet en houden goed vorm. Ideaal voor het decoreren met royal icing of glazuur.

Wat heb je nodig:


  • Mixer met deeghaak
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Vervang 25 gram van de bloem door cacao poeder voor chocolade koekjes

Zelf koekjes bakken


  1. Doe in de kom de boter, suiker en zout en meng dit tot een mooi geheel met de mixer en de deeghaak.
  2. Voeg nu het ei toe en vervolgens de bloem.
  3. Meng tot een mooi deegje en kneed daarna met de hand nog even na.
  4. Leg op je werkblad een bakpapiertje en stort hier je deeg op. Maak het iets plat en leg er nog een bakpapiertje op, je deeg ligt nu tussen twee bakpapiertjes.
  5. Met de deegroller ga je het deegje nu tot ongeveer 1 cm dik uitrollen.
  6. Leg nu je deegplak in de vriezer voor een half uurtje.
  7. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  8. Haal het deeg eruit en laat ongeveer 5-10 minuutjes op het aanrecht weer wat bijkomen.
  9. Steek de koekjes met een vormpje uit en leg op een bakplaat
  10. Bak de koekjes af in de oven op eerst 15 minuten en verhoog daarna de temperatuur naar 175 graden en bak de koekjes goudbruin in 10 minuutjes.
  11. Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je ze van de plaat afhaalt.

Tips:

  • Gelijkmatig je deegje uitrollen? rol je deeg uit tussen twee latjes, om een gelijkmatige plak te krijgen.
  • Toch een iets brosser koekje maken? Probeer dan eens deze super lekkere shortbread koekjes!

Porties

20

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

25 min

Beoordeel

100%
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter