Koekjes bakken

Koekjes bakken - basisrecept
Roomboter | 125 gram | |
Bloem | 225 gram | |
Suikerbakkerspoeder | 75 gram | |
Ei | 1/2 | |
Zout | een snufje |
Mijn basisrecept voor koekjes bakken, niet te zoet en houden goed vorm. Ideaal voor het decoreren met royal icing of glazuur.
Wat heb je nodig:
- Mixer met deeghaak
- Deegroller
- Bakpapier
- Vervang 25 gram van de bloem door cacao poeder voor chocolade koekjes
Zelf koekjes bakken
- Doe in de kom de boter, suiker en zout en meng dit tot een mooi geheel met de mixer en de deeghaak.
- Voeg nu het ei toe en vervolgens de bloem.
- Meng tot een mooi deegje en kneed daarna met de hand nog even na.
- Leg op je werkblad een bakpapiertje en stort hier je deeg op. Maak het iets plat en leg er nog een bakpapiertje op, je deeg ligt nu tussen twee bakpapiertjes.
- Met de deegroller ga je het deegje nu tot ongeveer 1 cm dik uitrollen.
- Leg nu je deegplak in de vriezer voor een half uurtje.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Haal het deeg eruit en laat ongeveer 5-10 minuutjes op het aanrecht weer wat bijkomen.
- Steek de koekjes met een vormpje uit en leg op een bakplaat
- Bak de koekjes af in de oven op eerst 15 minuten en verhoog daarna de temperatuur naar 175 graden en bak de koekjes goudbruin in 10 minuutjes.
- Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je ze van de plaat afhaalt.

Tips:
- Gelijkmatig je deegje uitrollen? rol je deeg uit tussen twee latjes, om een gelijkmatige plak te krijgen.
- Toch een iets brosser koekje maken? Probeer dan eens deze super lekkere shortbread koekjes!