Pasta carbonara

Pasta Carbonara
Spaghetti | 500 gram | |
Eigelen | 3 | |
Champignons | 400 gram | |
Pancetta | 200 gram | |
Peterselie | een handje gevriesdroogde | |
Parmezaanse kaas | 90 gram |
Super simpel en ontzettend lekker! In een handomdraai heb je pasta carbonara gemaakt.
Wat heb je nog meer nodig:
- Spaghetti lepel, niet in huis? Je shopt hem hier!
- Bakpan
- Steelpan
Hoe maak je pasta carbonara
- Kook de pasta voor ongeveer 8 min gaar
- Snij ondertussen de champignons klein
- Bak deze samen met de spekjes voor een paar minuten en zet het vuur uit
- Doe in een apart kommetje de eieren en de kaas en roer dit eventjes door.
- Als je pasta gaar is, schep deze uit de pan met water (niet afgieten) in een ruime kom.
- Giet hierover nu je eiermengsel en schep dit goed door. Je zult zien dat de eieren gaan binden met het zetmeel uit de pasta.
- Tip: Zet het niet terug op het vuur, want anders krijg je roerei! Is je pasta teveel afgekoeld dan kan dit niet meer binden met de eieren, timing is belangrijk.
- Tip: Is je saus te dik, voeg dan wat kookvocht toe om het wat minder dik te maken. Is het te dun? Laat het nog even staan en roer het goed door om te binden.
- Voeg nu aan je pasta toe de champignons en spekjes en roer even goed door.
- Bestrooi met peterselie en klaar is je pasta carbonara!
