Recepten

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Super simpel en ontzettend lekker! In een handomdraai heb je pasta carbonara gemaakt.

Met lekkere champignons, spekjes en lekker veel kaas. Het kookvocht van je pasta en de toevoeging van eidooiers maakt de lekkere carbonara saus.

Hieronder lees je hoe je dit maakt!

Pasta Carbonara

Spaghetti 500 gram
Eigelen 3
Champignons 400 gram
Pancetta 200 gram
Peterselie een handje
Parmezaanse kaas 90 gram

Wat heb je nog meer nodig:


  • Spaghetti lepel, je shopt hem hier!
  • Bakpan
  • Steelpan

Hoe maak je pasta carbonara


  1. Kook de pasta voor ongeveer 8 min gaar
  2. Snij ondertussen de champignons klein
  3. Bak deze samen met de spekjes voor een paar minuten en zet het vuur uit
  4. Doe in een apart kommetje de eieren en de kaas en roer dit eventjes door.
  5. Als je pasta gaar is, schep deze uit de pan met water (niet afgieten) in een ruime kom.
  6. Giet hierover nu je eiermengsel en schep dit goed door. Je zult zien dat de eieren gaan binden met het zetmeel uit de pasta.
    1. Tip: Zet het niet terug op het vuur, want anders krijg je roerei! Is je pasta teveel afgekoeld dan kan dit niet meer binden met de eieren, timing is belangrijk.
    2. Tip: Is je saus te dik, voeg dan wat kookvocht toe om het wat minder dik te maken. Is het te dun? Laat het nog even staan en roer het goed door om te binden.
  7. Voeg nu aan je pasta toe de champignons en spekjes en roer even goed door.
  8. Bestrooi met peterselie en klaar is je pasta carbonara!

Porties

4

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

80%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter