Recepten

Mini cheesecakes

Mini cheesecakes

Mini cheesecakes

Roomkaas 400 gram
Griekse yoghurt 200 gram
Poedersuiker 150 gram
Citroenrasp van 1 citroen 1
Vanillesuiker 1 zakje
Bloem 20 gram
Eieren 2
Roomboter 50 gram
San Francisco koekjes naturel 120 gram

Nu ik wat meer tijd over heb, kan ik eindelijk wat meer focussen op mijn baklijstje. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil uitwerken en voor jullie op mijn website wil zetten. Deze mini cheesecakes zijn er een van. De grote variant staat er al op, maar deze mini variant is ook super lekker om te maken. Heel gemakkelijk maak je ze in een cupcakevorm. Precies genoeg.

Wat heb je nog meer nodig?

  • Cupcakes bakvorm 12 stuks, geen vorm in huis? Je shopt hem hier!
  • Cupcakes papiertjes 12 stuks, op zoek naar de juiste cupcakepapiertjes? Je shopt ze hier!
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Foodprocessor
  • Steelpannetje

Hoe maak je mini cheesecakes?

We beginnen met de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Leg de cupcake bakvorm klaar met de cupcake papiertjes er in
  3. Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur
  4. In de foodprocessor, verkruimel de koekjes en voeg deze toe aan de boter in het pannetje
  5. Meng even goed door
  6. Met een lepel verdeel de bodem over de cupcake papiertjes en druk het iets plat
  7. Bak de bodempjes voor ongeveer 10 minuten in de oven, dit zorgt ervoor dat je bodem niet zo snel zompig wordt
  8. Koel je bodempjes goed af in de koelkast, voor ongeveer 30 minuten

We gaan verder met de vulling

  1. Doe in de mixerkom alle ingrediënten van de vulling, oftewel: de roomkaas, yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanillesuiker en bloem
  2. Mix dit kort door elkaar tot het een egale massa is geworden. Tip: hoe korter je mixt met de mixer hoe minder kans op scheuren na het bakken

Bakken

  1. Haal je cupcakevorm uit de koelkast
  2. Giet nu verdeeld over alle mini cheesecakes de vulling
  3. Bak de mini cheesecakes af voor 15 minuten, laat vervolgens nog 5 minuten afkoelen in de oven met de deur dicht
  4. Als je de cheesecakes uit de oven haalt, laat het op kamertemperatuur komen. Het klopt dat ze nog een beetje jiggly zijn. Als ze op kamertemperatuur zijn, kan je ze in de koelkast zetten. Na ongeveer 2-3 uur zijn je mini cheesecakes goed afgekoeld om te serveren

Wil je toch een grotere variant maken of een andere lekkere variatie? Check dan eens deze recepten:

Porties

12

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

2 uur 20 min
Nog geen reacties

Laat een reactie achter