Recepten

Toblerone Cheesecake

Toblerone Cheesecake

Er zijn talloze recepten voor cheesecakes. Gebakken cheesecake, cheesecake uit de koelkast, met koekbodem of met korstdeeg, gemaakt van roomkaas of mascarpone. Het recept voor deze Toblerone cheesecake is relatief makkelijk! Na het bereiden hoeft deze cheesecake alleen in de koelkast.

Maak dit recept een avond van te voren en op de dag zelf hoef je alleen punten te snijden! Van dit recept kun je 8 tot 16 personen voorzien van een heerlijk stuk taart.

Wat heb je nodig:


Toblerone cheesecake

Digestive 200 gram
Roomboter 90 gram
Monchou 300 gram
Slagroom 300 ml
Toblerone 200 gram

Hoe maak je Toblerone Cheesecake:


  1. Vet een springvorm of taartring van 20cm in
  2. Doe digesteve kruimels in een kom en voeg de gesmolten boter toe. Doe het mengsel in de vorm, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan. Zet de vorm met koekbodem in de koelkast.
  3. Smelt 200 gram Toblerone chocolade au bain-marie in een vuurvaste glazen schaal, haal direct van de pan als de chocolade is gesmolten
  4. Klop de roomkaas zacht en romig met een mixer
  5. Voeg geleidelijk de gesmolten Toblerone chocolade toe
  6. Klop de slagroom tot deze stijf is.
  7. Vouw rustig de slagroom door het roomkaas en chocolade mengsel tot het vermengd is. Ga niet langer door dan nodig!
  8. Verspreid het mengsel over de koekbodem. Besteed wat extra aandacht aan het gladmaken van de bovenkant. Dit gaat het makkelijkst met een paletmes.
  9. Zet de cheesecake voor minstens 5 uur in de koelkast.
  10. Haal de cheesecake uit de vorm. Als dit moeilijk gaat, verwarm dan de zijkant kort met bijvoorbeeld een crème brûlée brander of aansteker.
  11. Snijd de cheesecake in punten met een scherp, warm mes en zet op elke punt één stukje Toblerone chocolade

Tip: gaat de cheesecake niet in één keer op? Bewaar de overige stukken nog 3 dagen in de koelkast.

Porties

12

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

5 uur

Beoordeel

100%

Nog geen reacties

Laat een reactie achter