Bananenbrood met stukjes chocolade

Bananenbrood met stukjes chocolade

Porties

10

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

1 uur

Bananenbrood met stukjes chocolade

lichtbruine basterdsuiker 270 gram
eieren (maat L) 2
rijpe bananen, fijngeprakt 200 gram
bloem 200 gram
bakpoeder 1 theelepel
zuiveringszout (baking soda) 1 theelepel
kaneel 1,5 theelepel
gemalen gember / gemberpoeder 1/2 theelepel
ongezouten roomboter 140 gram (gemolten)
melk- of pure chocolade stukjes 70 gram


De naam bananenbrood zegt het al; een brood gemaakt van voornamelijk rijpe bananen. Dit brood wordt niet met gist gemaakt maar lijkt meer op een cake. Het recept komt oorspronkelijk uit Amerika. Bananenbrood is daar, en in Engeland, al ontzettend populair. Nu Nederland nog! Met dit recept kan jouw bananenbrood niet mislukken.

Benodigdheden:

  • Een cakevorm (ik gebruik een vorm van 13x23cm van Le Creuset)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 gradenbananenbrood met stukjes chocolade
  2. Bereid de cakevorm voor (insmeren met boter en met bloem bestrooien)
  3. Doe de suiker en eieren in een kom van de standmixer (met menghaak) en klop tot het goed is vermengd
  4. Klop de bananenpuree door het mengsel van suiker en eieren
  5. Zeef de bloem, de bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder boven het bananenmengsel
  6. Meng tot alle droge ingrediënten zijn opgenomen
  7. Voeg de gesmolten boter tot alles goed is vermengd
  8. Schep de chocolade chips of gehakte chocolade door het beslag
  9. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad
  10. Bak het bananenbrood circa 1 uur, een caketester moet er helemaal schoon uitkomen
  11. Laat het bananenbrood helemaal afkoelen uit de vorm op een rooster voordat je het brood aansnijdt

Tip: bewaar het brood nog 3-4 dagen in een luchtdichte doos (niet in de koelkast!)

Tip: deze cake moet goed gaar zijn, gebruik altijd een satéprikker of caketester in het midden om zeker te zijn.

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter