Bananenbrood met stukjes chocolade
De naam bananenbrood zegt het al; een brood gemaakt van voornamelijk rijpe bananen. Dit brood wordt niet met gist gemaakt maar lijkt meer op een cake. Het recept komt oorspronkelijk uit Amerika. Bananenbrood is daar, en in Engeland, al ontzettend populair. Nu Nederland nog!
Met dit recept kan jouw bananenbrood niet mislukken.
Wat heb je nodig:
- Een cakevorm, bekijk op bol
Bananenbrood met stukjes chocolade
Lichtbruine basterdsuiker | 270 gram | |
Eieren (maat L) | 2 | |
Rijpe bananen | 200 gram | |
Bloem | 200 gram | |
Bakpoeder | 1 theelepel | |
Baking soda | 1 theelepel | |
Kaneel | 1,5 theelepel | |
Gemberpoeder | 1/2 theelepel | |
Ongezouten roomboter | 140 gram | |
Melk- of pure chocolade stukjes | 70 gram |
Hoe maak je bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Bereid de cakevorm voor (insmeren met boter en met bloem bestrooien)
- Doe de suiker en eieren in een kom van de standmixer (met menghaak) en klop tot het goed is vermengd
- Klop de bananenpuree door het mengsel van suiker en eieren
- Zeef de bloem, de bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder boven het bananenmengsel
- Meng tot alle droge ingrediënten zijn opgenomen
- Voeg de gesmolten boter tot alles goed is vermengd
- Schep de chocolade chips of gehakte chocolade door het beslag
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad
- Bak het bananenbrood circa 1 uur, een caketester moet er helemaal schoon uitkomen
- Laat het bananenbrood helemaal afkoelen uit de vorm op een rooster voordat je het brood aansnijdt
Tip: bewaar het brood nog 3-4 dagen in een luchtdichte doos (niet in de koelkast!)
Tip: deze cake moet goed gaar zijn, gebruik altijd een satéprikker of caketester in het midden om zeker te zijn.
Nog geen reacties