S’mores chocolade cupcakes
S’mores chocolade cupcakes hoor je natuurlijk eigenlijk bij een kampvuur te eten maar bij het haardvuur of een waxinelichtje kan het natuurlijk ook. S’mores bestaan traditioneel uit een koekje, chocolade en marshmallow.
Deze s’mores chocolade cupcakes zijn daarop gebaseerd; een chocolade cupcake, gesmolten chocolade, koekjeskruimel met getoast marshmallow schuim.
Wat heb je nodig:
- Cupcake papiertjes, bekijk op bol
- Bakvorm voor 12 cupcakes
S'mores chocolade cupcakes
Bloem | 100 gram | |
Cacaopoeder | 20 gram | |
Witte basterdsuiker | 140 gram | |
Roomboter | 40 gram | |
Volle melk | 120 ml | |
Ei maat L | 1 | |
Vanille extract | 1/2 theelepel | |
Bakpoeder | 1,5 theelepel | |
Zout | een snufje | |
Melk chocolade | 80 gram | |
Maria kaakjes | 3 stuks |
Marshmellow schuim
Witte basterdsuiker | 240 gram | |
Eiwit | 120 gram |
Hoe maak je de chocolade cupcakes:
- Verwarm je oven voor op 170 graden
- Doe de bloem en cacaopoeder in de kom van een standmixer (opzetstuk bisschop) en mix goed door elkaar
- Voeg de suiker, boter, bakpoeder en zout toe
- Mix alles op een lage stand door elkaar
- Mix in de mengkom de melk, het ei en het vanille-extract goed door elkaar
- Giet driekwart van het melkmengsel bij het beslag en mix het vervolgens op een hoge snelheid door elkaar
- Zet de mixer laag en giet de rest van het melkmengsel erbij
- Schraap met een spatel de zijkant goed schoon dat alles in het beslag wordt opgenomen
- Schep met een ijslepel in elk papiertje ongeveer dezelfde hoeveelheid beslag
- Zet de cupcakes 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven
- Laat de cupcakes afkoelen op een rek (niet in de vorm)
- Verkruimel de Maria biscuitjes in een zakje tot kleine kruimels
Hoe maak je het marshmallow schuim:
- Doe de eiwit en suiker in een vuurvaste kom en verwarm het au bain-marie terwijl je het met een garde door elkaar mixt
- Verwarm dit tot 50 graden (als je geen suikerthermometer hebt, dan moet het net té warm zijn voor je lip)
- Laat de mixer draaien tot het een zeer stevig schuim is
- Smelt de chocolade au bain-marie en zet apart
Je chocolade cupcake opmaken:
- Schep een theelepel gesmolten chocolade op de chocolade cupcake en smeer uit. Spuit er toef marshmallow crème (binnen het chocoladevlak) op en verdeel de verkruimelde koekjes over de rest van de chocolade. Neem een crème brûlée brander en ga kort over het marshmallow schuim.
Nog geen reacties