Arretjescake
Arretjescake is een echte klassieker die je in no time op tafel hebt staan! Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke, smeuïge cake zonder te hoeven bakken. Perfect voor iedereen met een zoete trek en ideaal als je snel iets lekkers wilt maken. Ga jij deze ook proberen te maken?
Wat heb je nodig:
- Cakevorm van 25 centimeter
- Huishoudfolie
Arretjescake
300 gram | Verkade san francisco |
200 gram | Roomboter |
50 gram | Pure chocolade |
200 gram | Donkerbruine basterdsuiker |
50 gram | Cacaopoeder |
Hoe maak je arretjescake:
- Smelt de boter in een pan.
- In een andere pan smelt je au bain-marie de chocolade.
- Bedek de bodem van de cakevorm met huishoudfolie (hierdoor kan je de cake makkelijk uit de vorm halen).
- Meng ondertussen de gesmolten boter met de basterdsuiker en cacaopoeder.
- Breek de koekjes boven de kom en laat deze even weken.
- Schenk vervolgens de chocolade erdoorheen en roer het geheel goed door.
- Schep het mengsel in een cakeblik en druk het met een lepel goed aan.
- Laat de arretjescake circa 2 uur opstijven in de koelkast.
- Na 2 uur: haal de cake uit de vorm, verwijder het huishoudfolie en snij de cake in plakjes.
Tip: ik ben niet zo van het gebruik van rauwe eieren, maar wil je een stevigere snijdbare cake, voeg dan twee rauwe eieren toe aan je beslag. Anders kan het voorkomen dat de cake wat brosser is en uit elkaar valt bij aansnijden, maar hij is wel net zo lekker!
Serveer in kleine stukjes, want de arretjescake is ontzettend machtig!
Nou wat een super leuk en lekker recept