Arretjescake
De arretjescake kennen jullie vast allemaal. Super simpel om te maken en daarom kon een recept ook niet achterblijven. Een lekkere nobake cake gemaakt van biscuitjes en chocolade, echt iets van vroeger! Je kan dit recept op twee manieren maken, met of zonder rauw ei. Zonder valt hij iets makkelijker uit elkaar, maar de smaakt is nog steeds heerlijk!
Ga jij deze ook proberen te maken?
Wat heb je nodig:
- Cakevorm van 25 centimeter
- Huishoudfolie
Arretjescake
Verkade san francisco | 300 gram | |
Roomboter | 200 gram | |
Pure chocolade | 50 gram | |
Donkerbruine basterdsuiker | 200 gram | |
Cacaopoeder | 50 gram |
Hoe maak je arretjescake:
- Smelt de boter in een pan.
- In een andere pan smelt je au bain-marie de chocolade.
- Bedek de bodem van de cakevorm met huishoudfolie (hierdoor kan je de cake makkelijk uit de vorm halen).
- Meng ondertussen de gesmolten boter met de basterdsuiker en cacaopoeder.
- Breek de koekjes boven de kom en laat deze even weken.
- Schenk vervolgens de chocolade erdoorheen en roer het geheel goed door.
- Schep het mengsel in een cakeblik en druk het met een lepel goed aan.
- Laat de arretjescake circa 2 uur opstijven in de koelkast.
- Na 2 uur: haal de cake uit de vorm, verwijder het huishoudfolie en snij de cake in plakjes.
Tip: ik ben niet zo van het gebruik van rauwe eieren, maar wil je een stevigere snijdbare cake, voeg dan twee rauwe eieren toe aan je beslag. Anders kan het voorkomen dat de cake erg bros is en uit elkaar valt bij aansnijden.
Serveer in kleine stukjes, want de arretjescake is ontzettend machtig!
Nou wat een super leuk en lekker recept