Courgette ricotta rolletjes

Courgette ricotta rolletjes

Porties

10

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

10 min

Courgette ricotta rolletjes

Courgettes 2
Ricotta 250 gram
Citroensap een scheutje
Olijfolie een scheutje
Verse basilicum 30 gram
Pijnboompitten 50 gram
Balsamico azijn (ter garnering) paar druppels


Een lekker vegetarisch borrelhapje: courgette ricotta rolletjes. Een plakje gegrilde courgette gevuld met ricotta, pijnboompitten en citroen. 

Hoe maak je courgette ricotta rolletjes:


  1. Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline. Ongeveer 35 plakken zou voldoende moeten zijn.
  2. Breng de courgette reepjes op smaak met zout en peper
  3. Bak de courgette reepjes op een grill of bakplaat met een beetje olijfolie voor ongeveer 3 minuten tot ze iets zachter zijn.
  4. Meng ondertussen in een ruime kom de ricotta met het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak.
  5. Schep vervolgens de basilicum en de geroosterde pijnboompitten hierdoor heen en roer dit even goed door.

Het vullen van de rolletjes:


  1. Leg een kleine theelepel ricotta mengsel aan een kant van het courgettereepje.
  2. Rol deze nu helemaal op en herhaal tot alle vulling op is.
  3. Leg de courgette rolletjes op een bord en maal nog wat zwarte peper over de rolletjes en als laatste: druppel wat olijfolie en balsamicoazijn er over heen.

Serveer direct! Toevallig op zoek naar nog meer lekkere borrelhapjes? Je vind ze allemaal hier.

Courgette ricotta rolletjes

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter