Courgette ricotta rolletjes

Porties

10

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

10 min

Courgette ricotta rolletjes

  • 2 ‏courgettes
  • 250 gram ‏ricotta
  • een scheutje ‏citroensap
  • een scheutje ‏olijfolie
  • 30 gram ‏verse basilicum
  • 50 gram ‏pijnboompitten
  • paar druppels ‏balsamico azijn (ter garnering)


Een lekker vegetarisch borrelhapje: courgette ricotta rolletjes. Een plakje gegrilde courgette gevuld met ricotta, pijnboompitten en citroen. 

Bereidingswijze:Courgette ricotta rolletjes

  1. Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline.
  2. Ongeveer 35 plakken zou voldoende moeten zijn.
  3. Breng de courgette plakjes op smaak met zout en peper.
  4. Bak de courgettereepjes op een grill of bakplaat met een beetje olijfolie voor ongeveer 3 minuten.
  5. Meng de ricotta met het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak.
  6. Schep het basilicum en de geroosterde pijnboompitten hierdoor heen.
  7. Vul nu de courgette reepjes
  8. Leg een kleine theelepel ricotta mengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op.
  9. Herhaal tot alle vulling op is.
  10. Optioneel kan je het vastzetten met een mooi prikkertje.
  11. Schik de courgette rolletjes op een bord
  12. Maal wat zwarte peper over de rolletjes.
  13. Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn er overheen.
  14. Klaar!

Serveer direct.

Deel & Print

100 0 100 Notice: Undefined variable: votes_total in /www/wp-content/themes/recipes-child/single-recipe.php on line 134

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.