Courgette ricotta rolletjes
Een lekker vegetarisch borrelhapje: courgette ricotta rolletjes. Een plakje gegrilde courgette gevuld met ricotta, pijnboompitten en citroen.
Courgette ricotta rolletjes
Courgettes | 2 | |
Ricotta | 250 gram | |
Citroensap | een scheutje | |
Olijfolie | een scheutje | |
Verse basilicum | 30 gram | |
Pijnboompitten | 50 gram | |
Balsamico azijn | een scheutje |
Hoe maak je courgette ricotta rolletjes:
- Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline. Ongeveer 35 plakken zou voldoende moeten zijn.
- Breng de courgette reepjes op smaak met zout en peper
- Bak de courgette reepjes op een grill of bakplaat met een beetje olijfolie voor ongeveer 3 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Meng ondertussen in een ruime kom de ricotta met het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak.
- Schep vervolgens de basilicum en de geroosterde pijnboompitten hierdoor heen en roer dit even goed door.
Het vullen van de rolletjes:
- Leg een kleine theelepel ricotta mengsel aan een kant van het courgettereepje.
- Rol deze nu helemaal op en herhaal tot alle vulling op is.
- Leg de courgette rolletjes op een bord en maal nog wat zwarte peper over de rolletjes en als laatste: druppel wat olijfolie en balsamicoazijn er over heen.
Serveer direct! Toevallig op zoek naar nog meer lekkere borrelhapjes? Je vind ze allemaal hier.
Nog geen reacties