Porties
10Voorbereidingstijd
30 minBaktijd
10 minCourgette ricotta rolletjes
courgettes | 2 | |
ricotta | 250 gram | |
citroensap | een scheutje | |
olijfolie | een scheutje | |
verse basilicum | 30 gram | |
pijnboompitten | 50 gram | |
balsamico azijn (ter garnering) | paar druppels |
Een lekker vegetarisch borrelhapje: courgette ricotta rolletjes. Een plakje gegrilde courgette gevuld met ricotta, pijnboompitten en citroen.
Bereidingswijze:
- Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline.
- Ongeveer 35 plakken zou voldoende moeten zijn.
- Breng de courgette plakjes op smaak met zout en peper.
- Bak de courgettereepjes op een grill of bakplaat met een beetje olijfolie voor ongeveer 3 minuten.
- Meng de ricotta met het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak.
- Schep het basilicum en de geroosterde pijnboompitten hierdoor heen.
- Vul nu de courgette reepjes
- Leg een kleine theelepel ricotta mengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op.
- Herhaal tot alle vulling op is.
- Optioneel kan je het vastzetten met een mooi prikkertje.
- Schik de courgette rolletjes op een bord
- Maal wat zwarte peper over de rolletjes.
- Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn er overheen.
- Klaar!
Serveer direct.
Geen Reacties