Courgette ricotta rolletjes

Courgette ricotta rolletjes

Porties

10

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

10 min

Courgette ricotta rolletjes

courgettes 2
ricotta 250 gram
citroensap een scheutje
olijfolie een scheutje
verse basilicum 30 gram
pijnboompitten 50 gram
balsamico azijn (ter garnering) paar druppels


Een lekker vegetarisch borrelhapje: courgette ricotta rolletjes. Een plakje gegrilde courgette gevuld met ricotta, pijnboompitten en citroen. 

Bereidingswijze:Courgette ricotta rolletjes

  1. Schaaf de courgettes met een dunschiller of mandoline.
  2. Ongeveer 35 plakken zou voldoende moeten zijn.
  3. Breng de courgette plakjes op smaak met zout en peper.
  4. Bak de courgettereepjes op een grill of bakplaat met een beetje olijfolie voor ongeveer 3 minuten.
  5. Meng de ricotta met het citroensap, olijfolie, zout en peper naar smaak.
  6. Schep het basilicum en de geroosterde pijnboompitten hierdoor heen.
  7. Vul nu de courgette reepjes
  8. Leg een kleine theelepel ricotta mengsel aan een kant van de courgettereep en rol deze op.
  9. Herhaal tot alle vulling op is.
  10. Optioneel kan je het vastzetten met een mooi prikkertje.
  11. Schik de courgette rolletjes op een bord
  12. Maal wat zwarte peper over de rolletjes.
  13. Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn er overheen.
  14. Klaar!

Serveer direct.

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter