Bearnaise saus

Bearnaise saus

Porties

4

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Bearnaisesaus

Eierdooiers 2
Slagroom 2 eetlepels
Witte wijn azijn 1 eetlepel
Peper en zout 1 snufje
Roomboter (in blokjes) 80 gram
Dragon 1 eetlepel (fijngehakte)
Peterselie 1 eetlepel (fijngehakte)


Deze bearnaise saus is heerlijk bij de steak, tournedos of biefstuk! Een simpele saus die je zo in elkaar gezet hebt. Ik was echt verrast door de lekkere zoete smaak die van de dragon kwam en in combinatie met het vlees echt verrukkelijk! Hieronder vind je het recept.

Benodigdheden:

Hoe maak je bearnaise saus:

  1. Meng de eierdooiers, room, azijn, peper en de zout in een pan.
  2. Snij de roomboter in klontjes en leg deze even apart
  3. Verwarm op een laag vuurtje de saus, constant roerend met een garde. Als je dit niet constant blijft roeren, heb je kans dat het aanbakt. Wil je het veilig doen? Maak je saus dan au bain marie.
  4. Verwarm de saus op een laag vuur totdat deze begint te binden, dit merk je doordat je garde wat minder makkelijk door de massa heen gaat.
  5. Haal de saus van het vuur en voeg geleidelijk de klontjes roomboter toe
  6. Roer de roomboter er doorheen tot deze helemaal is opgelost.
  7. Voeg als laatste de dragon en de peterselie toe en roer dit zachtjes er door heen.

En voila! Klaar is je saus!

Tip: bearnaise saus past echt perfect bij steak, tournedos of biefstuk!

Bearnaise saus

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter