Bearnaise saus
Deze bearnaise saus is heerlijk bij de steak, tournedos of biefstuk! Een simpele saus die je zo in elkaar gezet hebt. Ik was echt verrast door de lekkere zoete smaak die van de dragon kwam en in combinatie met het vlees echt verrukkelijk! Hieronder vind je het recept.
Wat heb je nodig
- Steelpan, bekijk op bol
- Garde
Bearnaisesaus
Eierdooiers | 2 | |
Slagroom | 2 eetlepels | |
Witte wijn azijn | 1 eetlepel | |
Roomboter (in blokjes) | 80 gram | |
Dragon | 1 eetlepel (fijngehakte) | |
Peterselie | 1 eetlepel (fijngehakte) | |
Peper | 1 snufje | |
Zout | 1 snufje |
Hoe maak je bearnaise saus:
- Meng de eierdooiers, room, azijn, peper en de zout in een pan.
- Snij de roomboter in klontjes en leg deze even apart
- Verwarm op een laag vuurtje de saus, constant roerend met een garde. Als je dit niet constant blijft roeren, heb je kans dat het aanbakt. Wil je het veilig doen? Maak je saus dan au bain-marie.
- Verwarm de saus op een laag vuur totdat deze begint te binden, dit merk je doordat je garde wat minder makkelijk door de massa heen gaat.
- Haal de saus van het vuur en voeg geleidelijk de klontjes roomboter toe
- Roer de roomboter er doorheen tot deze helemaal is opgelost.
- Voeg als laatste de dragon en de peterselie toe en roer dit zachtjes er door heen.
En voilà! Klaar is je saus!
Tip: bearnaise saus past echt perfect bij steak, tournedos of biefstuk!
Nog geen reacties