Recepten

Barbecue steak

Barbecue steak

Steak wordt vaak gezien als iets dat lastig klaar te maken is. Met wat hulp van een barbecue is het heel goed te doen. En een heerlijke steak kan het hele jaar door gemaakt worden.

In de winter is het voor de kok wel wat fris, maar de beloning is erg smaakvol! Het vergt wel wat voorbereiding, maar als je barbecue op een goede plek staat, heb je er geen omkijken naar.

Eet smakelijk!

Wat heb je nodig:


 • Barbecue met thermometer, bekijk op bol
 • Huishoudfolie
 • Aluminiumfolie
 • Houtskool of briketten

Hoe maak je barbecue steak:

Barbecue steak

Cote de boeuf 500 gram
Olijfolie een scheutje
Peper een snufje
Zout een snufje

 1. Zorg voor mooie gelijke stukken steak, zodat het garen beter lukt. Een goede slager of vleeshandelaar kan dat voor je snijden.
 2. Laat de steaks rusten op het aanrecht, licht afgedekt met huishoudfolie. (let op de huisdieren als je die hebt!) Zodra het op kamertemperatuur is, kan je aan de slag.
 3. Stook de barbecue goed op. De temperatuur moet tussen de 200 en 250 graden zijn. Te hoog en het wordt taai. Te laag betekent een minder mals resultaat.
 4. Bestrijk de steak met wat olijfolie. Wrijf het zout en peper er ook in.
 5. Leg de steaks op de barbecue. Blijf er wel bij!
 6. Keer regelmatig en controleer of alles egaal gaar wordt.
 7. Zodra er een mooi goudbruine kleur op komt is de steak klaar. Bij 200 graden is dit ongeveer na 15 minuten. (Dit is wel heel afhankelijk van de dikte van het vlees!)
 8. Rol het aluminiumfolie uit en pak de steaks goed in om even te laten rusten.
 9. Na 5 minuten rusten kan je heerlijk smullen van jouw eigen gemaakte steak van de barbecue! Eet smakelijk!

Tip: Sommige barbecues hebben hotspots, daar waar het vuur harder brandt. Let hier goed op en wissel de steaks regelmatig van plek.

Tip: Zorg ervoor dat de barbecue niet te hard brandt met vlammen, maar zo veel mogelijk gloeit. Hierdoor verband de steak niet en wordt heel mooi gaar door de hitte. Dit is vrij makkelijk te reguleren met houtskool en het stellen van de luchtinlaten van de barbecue. 

Eigenlijk heeft een heerlijke steak geen bijgerechten of sausjes nodig. Maar deze bearnaise saus is erg lekker om erbij te serveren.

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter