Recepten

Chinese fondue

Chinese fondue

Om mee te dopen:

Biefstukpuntjes 300 gram
Varkenshaas 1 stuks
Kipfilet reepjes 300 gram
Runder gehaktballetjes 300 gram
Kalkoenfilet blokjes 250 gram
Peulen 100 gram
Champignons 125 gram
Geschrapte worteltjes 300 gram
Broccoliroosjes 400 gram
Shii-take 150 gram
Rode ui 1 stuks
Paprika 1 stuks
Paksoi 1 stuks

Iets anders als kaasfondue is een Chinese fondue. Een lekkere groente bouillon waar je je vlees of groente in laat gaarkoken. Gebruik dan ook hier het opzetstuk bij je fonduepan, zodat je stokjes in de bouillon kunnen blijven hangen. Met een super makkelijk lijstje hieronder (de suggesties om mee te dopen) zet je alles in één keer op je lijstje!

Chinese fondue

Water 2 liter
Ui 1 stuks
Groente bouillon blokjes 4

Wat heb je nodig:


  • Fonduepan. Niet in huis? Je shopt hem hier!
  • 200 – 250 gram dunne plakjes vlees per persoon

Hoe maak je Chinese fondue:


  1. Breng 2 liter water aan de kook met de kruidenbouillon op het fornuis.
  2. Snij de ui in ringen en voeg deze toe aan de bouillon, laat deze voor ongeveer 30 minuten mee sudderen.
  3. Doe de bouillon in de fonduepan en laat dit zachtjes koken.
  4. Snij het vlees in dunne plakjes of reepjes, zodat het snel gaar kan worden.
  5. Laat tijdens het fonduen het vlees of de groente in een netje of aan een fonduevork in de bouillon laten zakken.
  6. Het vlees is gaar als het wit gekleurd is of bruin bij donkergekleurd vlees.
  7. Laat groenten ook een paar minuten in de bouillon hangen, zodat ze beetgaar zijn.

Genieten van een lekker avondje Chinese fondue!

Toch liever kaas fondue maken? Kijk hier voor mijn kaasfondue recept zonder appelsap of wijn!

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

25 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter