Chinese fondue
Om mee te dopen:
Biefstukpuntjes | 300 gram | |
Varkenshaas | 1 stuks | |
Kipfilet reepjes | 300 gram | |
Runder gehaktballetjes | 300 gram | |
Kalkoenfilet blokjes | 250 gram | |
Peulen | 100 gram | |
Champignons | 125 gram | |
Geschrapte worteltjes | 300 gram | |
Broccoliroosjes | 400 gram | |
Shii-take | 150 gram | |
Rode ui | 1 stuks | |
Paprika | 1 stuks | |
Paksoi | 1 stuks |
Iets anders als kaasfondue is een Chinese fondue. Een lekkere groente bouillon waar je je vlees of groente in laat gaarkoken. Gebruik dan ook hier het opzetstuk bij je fonduepan, zodat je stokjes in de bouillon kunnen blijven hangen. Met een super makkelijk lijstje hieronder (de suggesties om mee te dopen) zet je alles in één keer op je lijstje!
Wat heb je nodig:
- Fonduepan, bekijk op bol
- 200 – 250 gram dunne plakjes vlees per persoon
Chinese fondue
Water | 2 liter | |
Ui | 1 stuks | |
Groente bouillon blokjes | 4 |
Hoe maak je Chinese fondue:
- Breng 2 liter water aan de kook met de kruidenbouillon op het fornuis.
- Snij de ui in ringen en voeg deze toe aan de bouillon, laat deze voor ongeveer 30 minuten mee sudderen.
- Doe de bouillon in de fonduepan en laat dit zachtjes koken.
- Snij het vlees in dunne plakjes of reepjes, zodat het snel gaar kan worden.
- Laat tijdens het fonduen het vlees of de groente in een netje of aan een fonduevork in de bouillon laten zakken.
- Het vlees is gaar als het wit gekleurd is of bruin bij donkergekleurd vlees.
- Laat groenten ook een paar minuten in de bouillon hangen, zodat ze beetgaar zijn.
Genieten van een lekker avondje Chinese fondue!
Toch liever kaas fondue maken? Kijk hier voor mijn kaasfondue recept zonder appelsap of wijn!
Nog geen reacties