Chinese fondue

Chinese fondue

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

25 min

Chinese fondue

Water 2 liter
Groente bouillon blokjes 5
Ui 1


Het is een traditie voor Chinese families en vrienden om bij elkaar te komen en gezellig te tafelen. Met een grote pan in het midden en ondertussen van elkaar te genieten tijdens het koken, drinken en praten. De Chinese versie van fondue is een leuke en gezonde manier van koken. Deelnemers van Chinese fondue kiezen eigen favoriete ingrediënten uit en koken het in een bouillon in een grote gemeenschappelijke pan. Een lekkere en gezonde variant op de Hollandse kaasfondue.

Benodigdheden:

  • Fonduepan

Suggesties om mee te dopen:


  • 200 – 250 gram dunne plakjes vlees per persoon:
    • biefstuk,
    • varkenshaas,
    • kalfsvlees,
    • kipfilet,
    • kleine gehaktballetjes,
    • kalkoenfilet.
  • Verschillende soorten groente:
    • peulen,
    • paprikareepjes,
    • champignons,
    • ui ringen,
    • shii-take,
    • wortel,
    • broccoli.

Hoe maak je Chinese fondue:

  1. Breng 2 liter water aan de kook met de kruidenbouillon op het fornuis.
  2. Snij de ui in ringen en voeg deze toe aan de bouillon, laat deze voor ongeveer 30 minuten mee sudderen.
  3. Doe de bouillon in de fonduepan en laat dit zachtjes koken.
  4. Tijdens de fondue het vlees of de groente in een netje of aan een fonduevork in de bouillon laten zakken.
  5. Het vlees is gaar als het wit gekleurd is of bruin bij donkergekleurd vlees. De groenten kunnen naar eigen inzicht bereid worden.
Genieten van een lekker avondje Chinese fondue!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter