Haricot verts met spek
Haricot verts met spek, zijn heel erg makkelijk om te maken. Een traditioneel bijgerecht tijdens Kerst, maar ook lekker om bij een gewone maaltijd te serveren. Je snijdt je boontjes op redelijk gelijke lengte, kookt ze en rolt ze in de spek.
Daarna even bakken in een pan of in de oven en je hebt heerlijke haricot verts met spek!
Wat heb je nog meer nodig:
- Steelpan, bekijk op bol
- Oven of koekenpan
- Snijplank
- Mesje
Haricot verts met spek
Haricot verts | 350 gram | |
Katenspek | 100 gram |
Hoe maak je haricot verts met spek:
- Snij de uiteinden van de haricots verts af en trek eventueel de draden uit de bonen (als ze er zichtbaar in zitten)
- Leg de haricot verts in een steelpan en vul deze voor de helft met water, breng dit aan de kook (met deksel) en laat dit in ongeveer 15 minuten beetgaar worden.
- Spoel de haricot verts af onder een koude kraan. Dit zorgt er voor dat je haricot verts niet verder garen.
- Leg een plakje katenspek op een snijplank en leg hier ongeveer 7 haricot verts in. Zie hieronder voor de foto’s.
- Rol deze op in mooie rolletje.
- Bak de rolletjes om en om in een koekenpan voor ongeveer 15 minuten of in een ovenschaal in de oven (175 graden +/- 15 minuten, wel halverwege even omdraaien).
Ze zijn nu klaar, smullen maar!
Ook een ander lekker recept proberen? Deze sperziebonen met tomaten en pijnboompitten zijn ook heel erg lekker!
Nog geen reacties