Haricot verts met spek

Haricot verts met spek

Porties

12

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

30 min

Haricot verts met spek

haricot verts 350 gram
katenspek 100 gram


Haricot verts met spek, zijn heel erg makkelijk om te maken. Een mooie side-dish bij Kerst, maar ook lekker om bij een gewone maaltijd te serveren. Dit typisch Franse recept is gegarandeerd een aanrader. In combinatie met tomaten is dit ook heel erg lekker, zie hiervoor de sperziebonen salade.

Benodigdheden:

Bereiding

  1. Snij de kontjes van de haricots verts af.
  2. Leg de haricot verts in een steelpan en vul deze voor de helft met water, breng dit aan de kook (met deksel) en laat dit voor ongeveer 15 minuten beetgaar worden.
  3. Spoel de haricot verts af onder een koude kraan (dit zorgt ervoor dat het garingsproces gestopt wordt).
  4. Leg een plakje katenspek op een snijplank en leg hier ongeveer 7 haricot verts in. Zie hieronder voor de foto’s.
  5. Rol deze op in mooie rolletjes, deze zijn nu klaar om gebakken te worden (je kan dit makkelijk in de ochtend maken en dan ’s avonds bakken).
  6. Bak de rolletjes om en om in een koekenpan (15 minuten) of in een ovenschaal in de oven (175 graden +/- 15 minuten, wel halverwege even omdraaien).
De haricot verts met spek zijn nu klaar (en nog goed warm), smullen maar!
haricot verts met spek 2haricot verts met spek 3

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter