Kaasfondue

Kaasfondue

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Kaasfondue

Italiaanse kruiden kaas 500 gram
Belegen boeren kaas 500 gram
Prei 1
Knoflook 1 teentje
Roomboter 20 gram
Halfvolle melk 250 ml
Zaanse mosterd 1 theelepel
Maizena 2 eetlepels


Dit is een kaasfondue die echt de smaak van kaas heeft! Geen toegevoegde appelsap of wijn, maar gewoon puur kaas. Zelfs mijn kinderen smullen er van. Dit recept gebruik ik altijd als ik ga kaasfonduen, niet alleen om het recept, maar ook om het handige lijstje met suggesties om mee te dopen. Zet alles snel op je lijstje met één druk op de knop!

Benodigdheden:


  • Knoflookpers
  • Fonduepan. Niet in huis? Je shopt hem hier!
  • Houten pollepel

Tip: Wij laten ons vaak verrassen door de kaasboer. Hij weet de lekkerste en meest verrassende combinaties. Tevens kan hij de kaas makkelijk raspen met een machine.

Suggesties om mee te dopen:

  • 125 gram kleine champignons
  • 100 gram katenspek (in plakjes of rolletjes)
  • 1 komkommer
  • Een zakje Parijse worteltjes (ronde worteltjes)
  • Een doosje cherry tomaatjes
  • 1 stokbrood
  • 200 gram kipfilet in blokjes (gebakken)
  • 1 blikje party knakworstjes

Hoe maak je kaasfondue:


  1. Zet alle ingrediënten klaar waarmee je wilt dopen in je kaasfondue: champignons schoonmaken, katenspek in plakjes of rolletjes snijden. Stokbrood de oven in en in partjes snijden. En vergeet niet de knakworstjes op te warmen. Dit kan alvast op tafel worden gezet.
  2. De kaasfondue zelf: rasp beide soorten kaas grof. Laat dit stiekem al door de kaasboer doen. Dan hoef je het alleen maar beetje bij beetje in de pan te doen.
  3. Hak de prei en knoflook fijn.
  4. Smelt het klontje boter in een bakpan en smoor de prei en knoflook samen beetgaar. Zet het even aan de kant (van het vuur af).
  5. In een aparte kom meng de melk met de maizena. Roer even door om de maizena op te lossen.
  6. In een ruime pan (of je fonduepan), smelt de kaas. Blijf roeren zodat de bodem niet aankoekt.
  7. Er drijft nu een olielaag op de kaas, de combinatie melk/maizena met de kaas, zorgt ervoor dat het weer gaat binden.
  8. Voeg nu de melk met maizena in scheutjes toe en roer goed door met een houten lepel.
  9. Zie je nog olie drijven op de kaas? Voeg dan nog wat extra melk met maizena toe om het meer te laten binden.
  10. Roer als laatste het preimengsel en de mosterd er doorheen.

Genieten van een lekker avondje kaasfondue!

Ook ideaal voor met kinderen!

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie