Kaasfondue

Kaasfondue

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Kaasfondue

Jong belegen Goudse kaas (evt met kruiden) 250 gram
Belegen boeren kaas 250 gram
Prei 1
Knoflook 1 teentje
Roomboter 20 gram
Halfvolle melk 250 ml
Zaanse mosterd 1 theelepel
Maizena 2 eetlepels


Het is altijd leuk om met een echt Nederlands product te werken: kaas. Bij de meeste mensen komt kaasfondue op tafel tijdens feestdagen. Maar het is ook heel lekker om gewoon een keertje in het weekend te doen gezellig met vrienden! Probeer het eens, dit recept is er een zonder alcohol of appelsap, puur kaas, echt heel erg lekker!

Benodigdheden:

  • knoflookpers
  • (kaas) fondue pan en prikkers

Tip: Wij laten ons vaak verrassen door de kaasboer. Hij weet de lekkerste en meest verrassende combinaties. Tevens kan hij de kaas makkelijk raspen met een machine.

Suggesties om mee te dopen:

  • 125 gram kleine champignons
  • 100 gram katenspek (in plakjes of rolletjes)
  • 1 komkommer
  • Een zakje Parijse worteltjes (ronde worteltjes)
  • Een doosje cherry tomaatjes
  • 1 stokbrood
  • 200 gram kipfilet in blokjes (gebakken)
  • 1 blikje party knakworstjes

Bereiding

  1. Zet alle ingrediënten klaar waarmee je wilt dopen in je kaasfondue: champignons schoonmaken, katenspek in plakjes of rolletjes snijden. Stokbrood de oven in en in partjes snijden. En vergeet niet de knakworstjes op te warmen. Dit kan alvast op tafel worden gezet.
  2. De kaasfondue zelf: rasp beide soorten kaas grof. Laat dit stiekem al door de kaasboer doen. Dan hoef je het alleen maar beetje bij beetje in de pan te doen.
  3. Hak de prei en knoflook fijn.
  4. Smelt het klontje boter in een bakpan en smoor de prei en knoflook samen beetgaar. Zet ondertussen de melk op in een ruime pan.
  5. Roer geleidelijk de geraspte kaas er door heen. Kleine beetjes per keer. Vergeet de prei en knoflook niet van het vuur te halen.
  6. Maak in een apart bakje de maizena met een scheutje melk aan en voeg deze toe aan de kaasfondue.
  7. Als alle kaas in de pan zit en de maizena goed is gemengd. Voeg indien nodig anders nog wat extra melk toe om het minder dik te maken. Roer vervolgens het preimengsel en de mosterd er doorheen.
  8. Even goed warm laten worden en klaar.

Genieten van een lekker avondje kaasfondue!

Ook ideaal voor met kinderen!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter