Recepten

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Olijfolie 1 eetlepel
Aardappels (vastkokend) 1 kilo
Slagroom 300 ml
Volle melk 300 ml
Oude kaas (48+) 175 gram geraspte
Knoflook 1 teentje
Zout 1 eetlepel

Aardappelgratin: is iets wat ontzettend makkelijk is om te maken. Heb je een avondje geen zin om te koken? Dan heb je dit echt zo in elkaar gezet. Je kan er zelfs meerdere avonden van eten, want koud is aardappel gratin ook ontzettend lekker! Hieronder het recept!

Benodigdheden:

  • knoflookpers
  • zout en peper
  • houten pollepel

Hoe maak je aardappelgratin:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes.
  3. Doe de plakjes aardappel in een steelpannetje en giet hier de melk en slagroom bij, voeg nu ook het zout toe.
  4. Kook dit al roerend voor ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Vet je ovenschaal in en pers de knoflook met een knoflookpers.
  6. Smeer je ovenschaal in met de knoflook en giet hier je aardappelmengsel in
  7. Besprenkel met lekkere oude kaas en bak het geheel af in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
  8. Naar mate de aardappelgratin afkoelt zal hij wat meer gaan stollen, dit is ook heerlijk om de dag erna nog koud te eten.
  9. Wat ook lekker is? Een paar gebakken spekjes en/of ui erdoorheen mengen voor het de oven in gaat.

Tip: heerlijk te combineren met andere bijgerechten zoals de sperziebonen salade of deze super lekkere varkenshaas met roombrie.

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter