Aardappelgratin
Aardappelgratin: is iets wat ontzettend makkelijk is om te maken. Heb je een avondje geen zin om te koken? Dan heb je dit echt zo in elkaar gezet.
Je kan er zelfs meerdere avonden van eten, want koud is aardappel gratin ook ontzettend lekker! Hieronder het recept!
Wat heb je nodig:
- Knoflookpers
- Zout en peper
- Houten pollepel
- Ovenschaal
Aardappelgratin
1 eetlepel | Olijfolie | |
1 kilo | Vastkokende aardappelen | |
250 ml | Slagroom | |
300 ml | Volle melk | |
175 gram geraspte | Oude kaas (48+) | |
1 teentje | Knoflook | |
1 eetlepel | Zout |
Hoe maak je aardappelgratin:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
- Schil de aardappels en snij deze in dunne plakjes.
- Doe de plakjes in een steelpannetje en giet hier de melk en slagroom bij, voeg ook het zout toe.
- Kook dit voor ongeveer 5 minuten, zodat de aardappels voor gegaard zijn.
- Vet je ovenschaal in en pers de knoflook met een knoflookpers.
- Smeer je ovenschaal in met de knoflook en giet hier voor de helft je aardappelmengsel in.
- Besprenkel met lekkere oude kaas en giet nu je restant aardappelmengsel in. Top het af met extra veel kaas.
- Bak het geheel af in de oven voor ongeveer 45 minuten.
- Je kan de aardappelgratin zo uit de ovenschaal opscheppen, maar je kan het ook als aardappelgratin bites serveren.
Tips: heerlijk te combineren met andere bijgerechten zoals de sperziebonen salade of deze super lekkere varkenshaas met roombrie.
Wat ook lekker is? Een paar gebakken spekjes en/of ui erdoorheen mengen voor het de oven in gaat.
Nog geen reacties