Recepten

Pannenkoeken spinazietaart

Pannenkoeken spinazietaart

Een lekkere variatie op normale pannenkoeken, is deze heerlijke pannenkoeken spinazietaart! Het is makkelijk te bereiden en je staat geen uren in de keuken.

Pannenkoeken bakken (of een hele simpele: koop ze in de supermarkt) kan iedereen. Een heerlijke hartige pannenkoek kan je wel zeggen.

Dankjewel lieve buurtjes, voor dit heerlijke recept!

Pannenkoeken spinazie taart

Verse spinazie 600 gram
Olijfolie 2 eetlepels
Pannenkoeken 5 stuks
Bosui 2 stuks
Hamreepjes 400 gram
Geitenkaas 400 gram
Zure room 250 ml

Wat heb je nodig:


  • Wokpan
  • Springvorm 24cm (of bakplaat)

Hoe maak je pannenkoeken spinazietaart:


  1. Verwarm in een wok de olie en voeg de spinazie toe.
  2. Laat de spinazie in gedeelten en al omscheppend op hoog vuur in ca. 5 minuten slinken.
  3. Haal ondertussen de pannenkoeken uit de verpakking of als je ze zelf bakt leg ze klaar. Recept voor: pannenkoeken
  4. Verwarm vervolgens de oven voor op 225 graden (hetelucht oven)
  5. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
  6. Schep de bosui en ham door de spinazie heen. Als deze 5 minuten zijn meegebakken, laat het geheel in een vergiet goed uitlekken.
  7. Verkruimel de geitenkaas in een bakje
  8. Giet ook de zure room / crème fraîche in een bakje en roer deze even goed om.

Opbouwen:


Hoe bouw je de pannenkoeken spinazietaart op?

  1. Begin met een pannenkoek onderop en smeer deze op de bovenkant in met de zure room / crème fraîche.
  2. Leg hierop 1/4 van de spinazie mengsel en de 1/5 van de geitenkaas.
  3. Herhaal dit tot de laatste pannenkoek. Smeer de bovenkant in met de  zure room / crème fraîche en brokkel er nog wat geitenkaas overheen.
  4. Bak de pannenkoeken spinazie taart voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Hij is klaar als hij aan de bovenkant mooi goudbruin is.

Eet smakelijk!

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter