Pannenkoeken spinazietaart

Pannenkoeken spinazie taart
Verse spinazie | 600 gram | |
Olijfolie | 2 eetlepels | |
Pannenkoeken (zie recept) | 5 stuks | |
Bosui | 2 stuks | |
Hamreepjes | 400 gram | |
Geitenkaas | 400 gram | |
Zure room | 250 ml |
Een lekkere variatie op normale pannenkoeken, is deze heerlijke pannenkoeken spinazietaart! Het is makkelijk te bereiden en je staat geen uren in de keuken, en pannenkoeken bakken (of simpel: kopen) kan iedereen. Dankjewel lieve buurtjes, voor dit heerlijke recept!
Benodigdheden:
- Wokpan
- Springvorm 24cm (of bakplaat)
Hoe maak je pannenkoeken spinazietaart:
- Verwarm in een wok de olie en voeg de spinazie toe.
- Laat de spinazie in gedeelten en al omscheppend op hoog vuur in ca. 5 minuten slinken.
- Haal ondertussen de pannenkoeken uit de verpakking of als je ze zelf bakt leg ze klaar. Recept voor: pannenkoeken
- Verwarm vervolgens de oven voor op 225 graden (hetelucht oven)
- Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
- Schep de bosui en ham door de spinazie heen. Als deze 5 minuten zijn meegebakken, laat het geheel in een vergiet goed uitlekken.
- Verkruimel de geitenkaas in een bakje
- Giet ook de zure room / crème fraîche in een bakje en roer deze even goed om.
Opbouwen:
Hoe bouw je de pannenkoeken spinazietaart op?
- Begin met een pannenkoek onderop en smeer deze op de bovenkant in met de zure room / crème fraîche.
- Leg hierop 1/4 van de spinazie mengsel en de 1/5 van de geitenkaas.
- Herhaal dit tot de laatste pannenkoek. Smeer de bovenkant in met de zure room / crème fraîche en brokkel er nog wat geitenkaas overheen.
- Bak de pannenkoeken spinazie taart voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Hij is klaar als hij aan de bovenkant mooi goudbruin is.
Eet smakelijk!