Recepten

Sperziebonen salade

Sperziebonen salade

Sperziebonen salade

Sperziebonen 400 gram
Tomaten 4
Ontbijtspek 50 gram
Pijnboompitten 2 eetlepels
Knoflook 1 teentje
Olijfolie een scheutje

Een favoriet van ons. De sperziebonen salade is vrij uitgebreid, maar zeer smaakvolle aanvuller bij vrijwel elk soort vlees of vis. Zelfs voor een ‘niet al te grote bonenfan’ is dit een klein feestje op het bord. Dit maakt de sperzieboon als groente echt weer een stuk aantrekkelijker om met regelmaat te serveren, mjum!

Wat heb je nodig:


  • Wokpan
  • Een mooie schaal om in te serveren
  • Knoflookpers
  • Steelpan

Hoe maak je sperziebonen salade:


  1. Zet de sperziebonen op een hoog vuur in een ruime pan en laat ze ongeveer 10-15 minuten koken, ze moeten beetgaar worden.
  2. Snij ondertussen het ontbijtspek in reepjes en de tomaten in kleine blokjes of partjes.
  3. Zet een grote wokpan op het vuur met een beetje olijfolie, laat deze even goed warm worden en doe de knoflook (eerst even pellen) in een knoflookpers. Knijp deze uit boven de hete pan en fruit deze kort aan (zodat de smaak iets minder sterk wordt van de knoflook).
  4. Je kunt naar eigen smaak de pijnboompitten hier ook aan toevoegen, dan kunnen die nog even bruin bakken.
  5. Voeg vervolgens de gesneden ontbijtspek of spekjes toe aan het geheel en bak deze tot ze licht bruin is.
  6. Voeg de inmiddels beetgare sperziebonen er aan toe samen met de blokjes tomaten.
  7. Laat de sperziebonen salade nog even goed warm worden in de pan.
  8. Serveer de sperziebonen salade in een mooie schaal. Het is ook koud nog erg lekker, maar warm op z’n best!

Smakelijk eten met deze heerlijke sperziebonen salade!

Variatie tip: kijk ook eens bij onze andere bijgerechten, zoals de aardappelgratin, heerlijk in combinatie met deze salade.

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

100%
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter