Sperziebonen salade
Sperziebonen salade: sperziebonen, tomaatjes, knoflook, pijnboompitten en ontbijtspek in reepjes. Zelfs voor een ‘niet al te grote bonenfan’ is dit een klein feestje op het bord.
Dit maakt de sperzieboon als groente echt weer een stuk aantrekkelijker om met regelmaat te serveren, mjum!
Wat heb je nodig:
- Wokpan
- Een mooie schaal om in te serveren
- Knoflookpers
- Steelpan
Sperziebonen salade
Sperziebonen | 400 gram | |
Tomaten | 4 | |
Ontbijtspek | 50 gram | |
Pijnboompitten | 2 eetlepels | |
Knoflook | 1 teentje | |
Olijfolie | een scheutje |
Hoe maak je sperziebonen salade:
- Zet de sperziebonen op een hoog vuur in een ruime pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, ze moeten beetgaar zijn.
- Bak de pijnboompitten bruin en zet ze even apart.
- Snij ondertussen het ontbijtspek in reepjes en de tomaten in kleine blokjes of partjes.
- Zet een grote wokpan op het vuur met een beetje olijfolie, laat deze even goed warm worden en doe de knoflook (eerst even pellen) in een knoflookpers. Knijp deze uit boven de hete pan en bak deze even kort.
- Voeg vervolgens de gesneden ontbijtspek of spekjes toe aan het geheel en bak deze gaar zijn.
- Voeg de inmiddels beetgare sperziebonen er aan toe samen met de blokjes tomaten.
- Laat de sperziebonen salade nog even goed warm worden in de pan en voeg nu de pijnboompitten er ook aan toe.
- Serveer de sperziebonen salade in een mooie schaal. Het is ook koud nog erg lekker, maar warm op z’n best!
Smakelijk eten met deze heerlijke sperziebonen salade!
Variatie tip: kijk ook eens bij onze andere bijgerechten, zoals de aardappelgratin, heerlijk in combinatie met deze salade.
Nog geen reacties