Knakworstjes in bladerdeeg

Knakworstjes in bladerdeeg
Party knaks (mini knakworstjes) | 1 blik | |
Bladerdeeg (roomboter) | 4 blaadjes | |
Eigeel | 1 | |
Water | 1 theelepel |
Knakworstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket) zijn bij ons altijd enorm populair op een kinderfeestje. Ze zijn heel eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker. Altijd al afgevraagd hoe je deze maakt? Hieronder vind je het recept:
Wat heb je nodig?
- Bakplaat met bakpapier
- Bak kwastje, niet in huis? Je shopt hem hier!
- Houten serveerplank, je shopt hem hier!
- Hetelucht oven
Hoe maak je knakworstjes in bladerdeeg:
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien (+/- 15 min op het aanrecht).
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden.
- Pak de vellen bladerdeeg er weer bij en snij vervolgens kleine vierkantjes, driehoekjes of schuine reepjes hiervan af. Je kan door het bladerdeeg blad twee keer in drieën of in vieren te snijden, ongeveer 8 vlakjes er uit halen. Zie ook de afbeeldingen onder aan dit recept, dan kan je precies zien wat ik bedoel.
- Leg een knakworstje op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het worstje. Plak de randjes iets vast met een beetje water. Je kan verschillende vormpjes maken, net wat je zelf leuk vind.
- Leg ze vervolgens op een bakplaat met daaronder bakpapier en bestrijk de knakworstjes in bladerdeeg met een beetje eigeel.
- Bak de knakworstjes in bladerdeeg in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin. Pas op! Ze zijn gloeiend heet als ze net uit de oven komen, laat ze daarom even afkoelen voordat je ze serveert.
Ze zijn zowel warm als koud lekker en je kan ze gemakkelijk van tevoren maken.
Tip: Zelf maak ik deze altijd een dag van tevoren en zet ze afgedekt met folie in de koelkast. Voor het serveren hoef ik ze alleen nog maar af te bakken.
Variatie tip: je kan ook de normale (grote) knakworstjes gebruiken. Snij het plakje bladerdeeg door de helft en rol het worstje erin op. De baktijd blijft gelijk.
Vegetarisch borrelhapje? Check dan deze versie met champignon vulling of koop vegetarische knakworstjes, net zo lekker!


In de vorm van een kerstkrans:
Zet een glas op de bakplaat en plaats je bladerdeeg hapjes erom heen. Bij het afbakken verwijder je het glas en dit is het resultaat:


Hallo, is het recept het zelfde ook al maak je ze vegetarisch?
Hoi Kelvin,
Het antwoord op je vraag is: ja. Vervang de worstjes door de vegetarische variant en je hebt vegetarische knakworstjes in bladerdeeg. ~Sandra
Nog een extra tip met bockworsten maken. Deze zijn net wat steviger en pittiger van smaak
Op hoeveel grade moeten de knakbroodjes
Hi Karima, op 200 graden (hetelucht). ~Sandra
Hi,
Morgen organiseer ik een lunch. Daarvoor moet ik om half 11 thuis weg en daarvoor heb ik geen tijd om ze te maken. Is het morgen nog lekker als ik ze de middag tevoren bereid.
Hai! Ik wil graag de pigs in a blanket de ochtend van te voren maken (en uiteindelijk warm serveren). Ik snap alleen niet of ik ze dan maak zonder af te bakken (en in de koelkast zet) en dan s avonds in een keer afbak of s ochtends al wel afbak en dan s avonds nog een keer de oven in?
Hi Lotte, ik zou ze in jouw geval al even bakken voor de helft van de baktijd. En dan vlak voor serveren afbakken voor de resterende tijd.
~Sandra
Bedankt voor je antwoord. Dan ga ik ze ’s ochtends afbakken. Hoe bewaar ik ze het beste voor ’s avonds?
Hi Roos, ze hoeven niet in de koelkast, gewoon op het aanrecht in een afgesloten bak of een folietje erover als ze zijn afgekoeld.
~Sandra
Als je ze ’s ochtends in de oven doet, zijn ze dan ’s avonds met kerstdiner op school nog lekker? We willen ze koud serveren, want gezien de temperaturen zal warm afleveren op school niet lukken.
Hi Roos, in de avond zijn ze nog prima te eten als je ze in de ochtend afbakt. Ik ga ze deze week ook weer maken voor school, koud 🙂
~Sandra
Je kunt natuurlijk ook de kant en klare vegetarische knakworsten kopen. Het hoeft dan niet met champignons. Ik heb het meerdere keren geserveerd en niemand had door dat het vega was. Is beter voor het millieu, maar vooral beter voor de dieren die niet speciaal dood hoeven 😉
Hi Gerjan, dat is een super alternatief, dankjewel voor de tip. Ik ga hem toevoegen. ~Sandra
ik vind het heel lekker, alleen staat er niet in hoe warm de oven moet zijn. 🙁
Hi Robbe, in het recept staat dat je oven op 200 graden moet staan, ik denk dat je er even overheen gelezen hebt. Succes met bakken! ~Sandra
Ik heb het vandaag geprobeerd, was echt heel makkelijk en zo super lekker, bedankt voor het recept!!!
Wat een leuke reactie, graag gedaan :D!
Hallotjesss, ik heb een vraagje ik heb vrijdag avond een feestje en wil graag knakworstjes in bladerdeeg maken. Ik heb gelezen dat je ze s’0chtens heel goed kunt maken, maar mijn vraag ik smeer je ze dan ookal helemaal in met ei of doe je dat pas als het de oven ingaat.
Hoi Mel,
Ei kan je het beste pas erop doen vlak voordat het in de oven gaat.
Succes en veel plezier vrijdag!
Groetjes Sandra
Receptidee.nl
Ik heb een electrische oven, weet jij hoelang het dan moet en op welke graden?
Hallo Tamara,
In de meeste gevallen moet je 25 graden warmer zitten met een ander soort dan een heteluchtoven.
Probeer het eens op 225 graden voor 10 minuten en vervolgens elke keer 5 minuten extra als het nog niet mooi bruin is. Zo kan je de oven iets beter leren kennen want het verschilt nogal per oven.
Succes met voorbereidingen!
Groeten, Jan
Receptidee.nl
Oke super, dankje wel!
Hoi even een vraagje,
Ik heb zondagmiddag een feestje, kan ik ze vrijdagavond al klaar maken en dan goed afdekken en in de koelkast laten? Ik heb namelijk zaterdagavond nog zo veel te maken hihi
Hallo Angela,
Ze zijn van te voren te maken. Door ze 10 minuten te bakken in plaats van 25 minuten kunnen ze tijdelijk opgeslagen worden in de koelkast. Ze moeten goed zijn afgekoeld en worden afgedekt. Op het moment dat je ze nodig hebt bak je ze voor 15 minuten op 200 graden (hete lucht).
Het allerlekkerste is op de dag zelf maken, eventueel in de ochtend. Succes met de voorbereidingen!
Groeten, Jan
Receptidee.net
Nou, idd, erg lekker.
Op verschillende manieren ingerold,eiwit als lijm gebruikt, bestreken met eigeel,amper 20 minuten in de (hetelucht) oven op 200 graden en de jongens vonden het heerlijk.
Bedankt voor jullie leuke reacties! Hopelijk smaken de ‘Pigs in blanket’ / Knakworstjes in bladerdeeg heerlijk. Laat het vooral horen hoe lekker ze zijn.
En stel vragen die je hebt ook, wij helpen je heel graag om dit recept tot een succes te maken!
Groeten, Jan
Receptidee.net
ik ga dit recept gebruiken voor mijn kerstdiner op school het wordt echt super lekker jum jum
Ze worden niet gaar
Hallo Marley,
Kun je aangeven welke soort oven je gebruikt? Wellicht is het geen hete lucht waardoor de bladerdeeg niet mooi bruin wordt.
Mocht je een ander soort oven hebben, dan kan je het beste de bladerdeeghapjes iets langer bakken. Mocht dat ook niet werken, dan kan je de temperatuur verhogen naar 225 graden.
Is het nog steeds niet gaar, dan hoor ik dat heel graag!
Groeten,
Jan
Receptidee.net
Heerlijk ik doe een knakworst in een vel dat kan ook prima als je grotere portie’s wil maken maar echt een top gerechtje ,!!!
klein plakje ontbijtspek en een beetje mosterd erop, dan krijgen ze nog meer smaak!
i.p.v bladerdeeg kun je ook minicroissants gebruiken ook erg lekker, voordat je het bladerdeeg of minicroissantje oprolt kun je er wat currysaus in doen.
Mmmmmmm waar kom je toch aan al die goede ideeën ? Lol