Knakworstjes in bladerdeeg

Porties

10

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

20 min

Knakworstjes in bladerdeeg

  • 1 blik mini ‏knakworstjes (30 stuks)
  • 3 velletjes ‏diepvries bladerdeeg
  • 1 ‏eigeel
  • 1 theelepel ‏water

Knakworstjes in bladerdeeg (pigs in a blanket) zijn altijd enorm populair op een kinderfeestje. Ze zijn heel eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker. Altijd al afgevraagd hoe je deze maakt? Hieronder vind je het recept.

Benodigdheden:

  • Bakplaat met bakpapier
  • Oven

Hoe maak je knakworstjes in bladerdeeg:

  1. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien (+/- 20 min op het aanrecht).
  2. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 graden.
  3. Pak de vellen bladerdeeg er weer bij en snij vervolgens kleine vierkantjes  of driehoekjes hiervan af. Je kan door het bladerdeeg blad twee keer in drieën of in vieren te snijden ongeveer 8-9 vlakjes eruit halen (zie de afbeeldingen hiernaast).
  4. Leg een knakworstje op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om het worstje. Plak deze iets vast met een beetje water. Je kan verschillende vormpjes maken, net wat je leuk vind.
  5. Bestrijk de bladerdeeghapjes met een beetje eigeel voor een mooi goudbruin laagje.
  6. Bak de bladerdeeghapjes in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin. Pas op! Ze zijn gloeiend heet als ze net uit de oven komen, laat ze daarom even rusten
    voordat je ze serveert.

Ze zijn zowel warm als koud lekker en je kan ze gemakkelijk van tevoren maken.

Tip: Zelf maak ik deze altijd een dag van tevoren en zet ze afgedekt met folie in de koelkast. Voor het serveren hoef ik ze alleen nog maar af te bakken.

Variatie tip: je kan ook de normale (grote) knakworstjes gebruiken. Snij het plakje bladerdeeg door de helft en rol het worstje erin op. De baktijd blijft gelijk.

knakworstjes in bladerdeegknakworstjes in bladerdeeg 2knakworstjes in bladerdeegknakworstjes in bladerdeeg

 

Deel & Print

100 0 100 653

14 Reacties

  1. Ik heb een electrische oven, weet jij hoelang het dan moet en op welke graden?

    • Hallo Tamara,

      In de meeste gevallen moet je 25 graden warmer zitten met een ander soort dan een heteluchtoven.
      Probeer het eens op 225 graden voor 10 minuten en vervolgens elke keer 5 minuten extra als het nog niet mooi bruin is. Zo kan je de oven iets beter leren kennen want het verschilt nogal per oven.

      Succes met voorbereidingen!

      Groeten, Jan
      Receptidee.nl

  2. Hoi even een vraagje,

    Ik heb zondagmiddag een feestje, kan ik ze vrijdagavond al klaar maken en dan goed afdekken en in de koelkast laten? Ik heb namelijk zaterdagavond nog zo veel te maken hihi

    • Hallo Angela,

      Ze zijn van te voren te maken. Door ze 10 minuten te bakken in plaats van 25 minuten kunnen ze tijdelijk opgeslagen worden in de koelkast. Ze moeten goed zijn afgekoeld en worden afgedekt. Op het moment dat je ze nodig hebt bak je ze voor 15 minuten op 200 graden (hete lucht).

      Het allerlekkerste is op de dag zelf maken, eventueel in de ochtend. Succes met de voorbereidingen!

      Groeten, Jan
      Receptidee.net

  3. Broos Karelse 2 jaar geleden

    Nou, idd, erg lekker.
    Op verschillende manieren ingerold,eiwit als lijm gebruikt, bestreken met eigeel,amper 20 minuten in de (hetelucht) oven op 200 graden en de jongens vonden het heerlijk.

  4. Bedankt voor jullie leuke reacties! Hopelijk smaken de ‘Pigs in blanket’ / Knakworstjes in bladerdeeg heerlijk. Laat het vooral horen hoe lekker ze zijn.

    En stel vragen die je hebt ook, wij helpen je heel graag om dit recept tot een succes te maken!

    Groeten, Jan
    Receptidee.net

  5. Serena Mauro 4 jaar geleden

    ik ga dit recept gebruiken voor mijn kerstdiner op school het wordt echt super lekker jum jum

    • Hallo Marley,

      Kun je aangeven welke soort oven je gebruikt? Wellicht is het geen hete lucht waardoor de bladerdeeg niet mooi bruin wordt.

      Mocht je een ander soort oven hebben, dan kan je het beste de bladerdeeghapjes iets langer bakken. Mocht dat ook niet werken, dan kan je de temperatuur verhogen naar 225 graden.

      Is het nog steeds niet gaar, dan hoor ik dat heel graag!

      Groeten,

      Jan
      Receptidee.net

  6. Marloes 4 jaar geleden

    Heerlijk ik doe een knakworst in een vel dat kan ook prima als je grotere portie’s wil maken maar echt een top gerechtje ,!!!

  7. Ellen ter Berg 4 jaar geleden

    klein plakje ontbijtspek en een beetje mosterd erop, dan krijgen ze nog meer smaak!

  8. Rob Stam 5 jaar geleden

    i.p.v bladerdeeg kun je ook minicroissants gebruiken ook erg lekker, voordat je het bladerdeeg of minicroissantje oprolt kun je er wat currysaus in doen.

  9. Rob swets 6 jaar geleden

    Mmmmmmm waar kom je toch aan al die goede ideeën ? Lol

Laat een reactie achter