Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Porties

4

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Bearnaisesaus

eierdooiers 2
slagroom 2 eetlepels
witte wijn azijn 1 eetlepel
peper en zout 1 snufje
roomboter (in blokjes) 80 gram
dragon 1 eetlepel (fijngehakte)
peterselie 1 eetlepel (fijngehakte)


Deze bearnaisesaus is heerlijk bij de steak of biefstuk! Een simpele saus die je zo in elkaar gezet hebt. Ik was echt verrast door de lekkere zoete smaak die van de dragon kwam en in combinatie met het vlees echt verrukkelijk!

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Meng de eierdooiers, room, azijn, peper en de zout in de pan.
  2. Eigen moet je de saus au bien marie verwarmen, maar omdat dat vaak wat lang duurt doe ik het vaak direct op een zacht vuurtje, let op: je moet dan wel blijven roeren met de garde.
  3. Verwarm de saus dus op een laag vuur totdat deze begint te binden, dit merk je doordat je garde wat minder makkelijk door de massa heen gaat. Haal deze dan van het vuur en voeg geleidelijk de blokjes roomboter toe en roer deze erdoorheen. Eventueel zet je hem weer terug op het vuur om het weer wat warmer te laten worden. Maar let op: de saus mag niet te warm worden, want anders gaat deze schiften!
  4. Voeg als laatste de dragon en de peterselie toe en roer dit zachtjes erdoorheen.
  5. Klaar is je bearnaisesaus! Eet smakelijk!

Bearnaisesaus 1 Bearnaisesaus

 

 

 

 

 

Bearnaisesaus is echt heerlijk over je steak, tournedos of biefstuk!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter