Zalm bonbon

Zalm bonbon

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

5 min

Zalm bonbon

gerookte zalm 200 gram
Hollandse garnaaltjes 100 gram
grapefruit 1
whiskey cocktail saus 1 eetlepel
eierdopjes 4
dille, peterselie of bieslook ter decoratie:


De zalm bonbon is een heerlijke amuse, die je ook als voorgerechtje kunt serveren op een mooie lepel. Lekker met Hollandse garnaaltjes en grapefruit! Als echte visliefhebber is dit voor mij een ware lekkernij!

Benodigdheden:

 • Plastic folie
 • Een paar eierdopjes (4)
 • Kleine kom en een lepel

Bereidingswijze:

 1. Beleg de eierdopjes met een stukje plastic folie: dit zorgt ervoor dat je de zalm bonbon er weer goed uit krijgt na afloop.
 2. Maak de vulling in een kom: doe hier de garnaaltjes in, een scheut whiskey cocktailsaus (ongeveer 1 eetlepel).
 3. Snij de grapefruit in kleine partjes (je merkt dat hij al redelijk uit elkaar valt), en ongeveer een 1/2 grapefruit bij de garnaaltjes.
 4. Mix dit goed door elkaar, klaar is je vulling.
 5. Nu voor het vullen van je zalm bonbon: zorg dat je ‘grote’ gerookte zalm plakjes hebt. Hoe minder openingen op de bovenkant (dus in de onderkant van het eierdopje), hoe mooier dit er uiteindelijk uit ziet.
 6. Leg een plakje of twee in het eierdopje en zorg dat deze ook nog over de rand iets uitsteekt, zodat je hem dicht kunt vouwen.
 7. Vul vervolgens het eierdopje met de garnalen vulling en vouw het zalm bonbonnetje dicht.
 8. Nu voor het omdraaien, op een amuse lepel is dit het gemakkelijkst: je leg de amuse lepel bovenop het eierdopje, zodat als je deze omdraait hij netjes op de lepel ligt. Vervolgens draai je hem om en trek je aan het folie om het geheel los te krijgen van het eierdopje.zalm bonbon

Voila, nu heb je je zalm bonbon op de amuse lepel zitten! Decoreer met een takje verse dille, bieslook of peterselie.

Overgebleven vulling, kan je ook lekker zo op smullen. Of doe dit in een mooi cocktailglas en je hebt een traditioneel garnalen voorgerechtje.

Tip: dit gerecht kan je een dag van tevoren te bereiden, bewaren in de koelkast (afgedekt). Haal ongeveer een half uur voor serveren de zalm bonbonnetjes er even uit, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter