Recepten

Roomkaas crème

Roomkaas crème

Roomkaas crème oftewel cream cheese frosting kan je gebruiken voor heel veel lekkere taarten of cupcakes. Met 1 portie (volgens recept) kan je een taartje van 17,5 cm 3 keer vullen.

Deze crème is super zacht en de perfecte combinatie met een red velvet cake of op cupcakes. Combineer met gewone botercrème voor een superstrak resultaat.

Roomkaas crème

Poedersuiker 200 gram
Monchou 400 gram
Roomboter 200 gram
Slagroom 200ml

Wat heb je nodig:


  • Mixer
  • Spuitmondje 4B. Je shopt hem hier!

Hoe maak je roomkaas crème:


  1. Zorg ervoor dat je roomboter op kamertemperatuur is, dit voorkomt klontjes.
  2. Begin in de mixer kom met de Monchou en de bakkerspoedersuiker goed door elkaar te mixen.
  3. Voeg vervolgens beetje bij beetje de roomboter toe en meng dit goed door de roomkaas met suiker heen.
  4. Klop je slagroom stijf en voeg dit met een spatel aan de mix.
  5. Als het goed gemengd is is je crème klaar!

Lekker voor op een worteltjestaart!

Porties

1

Voorbereidingstijd

15 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter