Red velvet cake

Red velvet cake

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

30 min

Red velvet cake

Witte basterdsuiker 200 gram
Bloem 300 gram
Roomboter 135 gram
Eieren 2
Baking soda 1 theelepel
Zout snufje
Cacaopoeder 20 gram
Karnemelk 240 ml
Appel azijn 1 eetlepel
Rode kleurstof 1 theelepel
Vanille extract 1 theelepel

Roomkaas crème

Monchou 400 gram
Roomboter 400 gram
Suikerbakkerspoeder 400 gram
Vanille extract 1 theelepel
Water 2 eetlepels

Een traditioneel Amerikaans recept: Red velvet cake. Dit is een roodgekleurde chocolade cake met een laag roomkaas crème. Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken. Nu is het mij gelukt! Op mijn verjaardag laatst was dit echt een topper, een aanrader zeker! Ga jij hem ook proberen?

Red velvet cake:

  1. Zorg dat al je producten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm je oven voor op 175 graden (hete lucht oven).
  3. In een ruime kom klop de suiker met de roomboter tot een geheel
  4. Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit even goed door tot het helemaal is opgenomen. In de schift? dat is niet erg, als je even bezig bent merk je dat aan het einde van dit recept het mengsel toch egaal is geworden.
  5. Doe de azijn in een apart bakje met de baking soda, let op: dit gaat schuimen.
  6. Zeef de bloem, cacaopoeder en het snufje zout in een kom en mix dit even door elkaar
  7. In een apart schaaltje meng de karnemelk met de vanille extract
  8. Meng geleidelijk het meel en de karnemelk met het eimengsel. Doe dit in delen en mix het tussendoor goed door.
  9. Voeg de rode kleurstof toe. Is het niet rood genoeg? Voeg nog wat extra kleurstof toe.
  10. Voeg de azijn/baking soda toe.
  11. In een springvorm van 24cm breng op de bodem een bakpapiertje aan, vet de vorm in met boter en een beetje bloem.
  12. Giet het mengsel in de springvorm en bak het geheel af in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
  13. Laat het goed afkoelen op een rooster voordat je het uit de vorm haalt.

Monchou Crème:

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, mix deze met de mixer goed door en voeg beetje voor beetje de suiker toe.
  2. Voeg het vanille extract en het scheutje water toe en meng het even goed door.
  3. Als het goed gemengd is ga je de roomkaas erbij doen en mix tot een egale massa.

Redvelvet cake opbouwen:

  1. Met een taartmes kan je de biscuit in tweeën verdelen.
  2. Vul de taart met de roomkaas crème en met een grote spuitzak met spuitmond kan je rondjes / roosjes maken op de buitenkant. Gewoon afsmeren met de crème aan de buitenkant kan ook , dat doet niets af aan de smaak.

Voila, je eigen red velvet cake!

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter