Broodje uit de oven – Salami tomaat
Een heerlijk broodje uit de oven, belegd met pittige salami en sappige tomaat. Simpel, snel en perfect voor een lekkere lunch of snack. De combinatie van warme, knapperige broodjes met gesmolten kaas en de smaakvolle salami maakt dit een topper.
Wil je wat extra pit? Voeg wat kaas toe of een snufje oregano voor een Italiaanse twist. Dit broodje is makkelijk aan te passen naar smaak en in no time klaar uit de oven! Perfect voor als je iets lekkers wilt zonder veel moeite.
Broodje uit de oven – Salami tomaat
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de bakplaat met bakpapier
- Snij de tomaten in dunne plakjes
- Halveer de ham plakjes in twee, zodat de plakjes gelijk zijn aan de grootte van het broodje
- Snij de plakjes kaas, twee tot vier plakjes per broodje is voldoende
Broodje uit de oven - Salami tomaat
8 stuks | Afbak kaiserbroodjes | |
1 pakje | Tomato frito | |
5 | Roma tomaten | |
150 gram | Plakjes ham | |
150 gram | Plakjes salami | |
150 gram | Plakjes kaas |
Opbouwen en afbakken:
- Snij de broodjes door de helft en leg ze met de binnenkant omhoog op een bakplaat
- Begin met een laagje tomato frito
- Leg hier twee plakjes tomaat op
- Vervolgens een plakje ham en een plakje salami
- Als laatste leg twee plakjes kaas erboven op
- Bak de broodjes in 20 minuten op 200 graden in de oven
Eet smakelijk!
Probeer ook eens deze lekkere variatie met mozzarella, pesto en tomaat!
Nog geen reacties