Frambozen coulis

Frambozen coulis
Frambozen | 225 gram | |
Blauwe bessen | 100 gram | |
Kristalsuiker | 50 gram | |
Gelatine | 1 blaadje |
Deze friszoete frambozen coulis is een echte smaakmaker in de yoghurt, ijs of als topping op een cheesecake of andere lekkere taart.
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Een fijne zeef, niet in huis? Je shopt hem hier!
Hoe maak je frambozen coulis:
- Doe de frambozen, blauwe bessen en de suiker in een steelpan
- In een aparte kommetje, week de gelatine in koud water
- Verwarm de coulis al roerend, de coulis moet ongeveer 3 minuten koken
- Haal je pan van het vuur
- De gelatine is nu zacht geworden, knijp even uit en voeg deze toe aan de coulis
- Roer even goed door en laat het afkoelen tot kamer temperatuur
Super lekker te combineren met: citroen kwarktaart of een cheesecake.
Op de foto heb ik kleine citroenkwarktaartjes gemaakt met een frambozen coulis en blauwe bessen, ook super lekker!