Recepten

Frambozen coulis

Frambozen coulis

Frambozen coulis

Frambozen 225 gram
Blauwe bessen 100 gram
Kristalsuiker 50 gram
Gelatine 1 blaadje

Deze friszoete frambozen coulis is een echte smaakmaker in de yoghurt, ijs of als topping op een cheesecake of andere lekkere taart.

Benodigdheden:

  • steelpan
  • een fijne zeef, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je frambozen coulis:


  1. Doe de frambozen, blauwe bessen en de suiker in een steelpan
  2. In een aparte kommetje, week de gelatine in koud water
  3. Verwarm de coulis al roerend, de coulis moet ongeveer 3 minuten koken
  4. Haal je pan van het vuur
  5. De gelatine is nu zacht geworden, knijp even uit en voeg deze toe aan de coulis
  6. Roer even goed door en laat het afkoelen tot kamer temperatuur

Super lekker te combineren met: citroen kwarktaart of een cheesecake. Op de foto heb ik kleine citroenkwarktaartjes gemaakt met een frambozen coulis en blauwe bessen, super lekker!

Porties

1

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

0%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter