Frambozen coulis
Deze friszoete frambozen coulis is een echte smaakmaker in de yoghurt, ijs of als topping op een cheesecake of andere lekkere taart. Frambozen gecombineerd met blauwe bessen, ingekookt en op laten stijven tot een heerlijk monchou gebakje. Een lekker mini citroen kwarktaartje afgetopt met blauwe bessen coulis.
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Een fijne zeef, bekijk op bol
Frambozen coulis
Frambozen | 225 gram | |
Blauwe bessen | 100 gram | |
Kristalsuiker | 50 gram | |
Gelatine | 1 blaadje |
Hoe maak je frambozen coulis:
- Doe de frambozen, blauwe bessen en de suiker in een steelpan
- In een aparte kommetje, week de gelatine in koud water
- Verwarm de coulis al roerend, de coulis moet ongeveer 3 minuten koken
- Haal je pan van het vuur
- De gelatine is nu zacht geworden, knijp even uit en voeg deze toe aan de coulis
- Roer even goed door en laat het afkoelen tot kamer temperatuur
Super lekker te combineren met: citroen kwarktaart of een cheesecake.
Op de foto heb ik kleine citroenkwarktaartjes gemaakt met frambozen en blauwe bessen, ook super lekker!
Nog geen reacties