Frambozen coulis
Deze friszoete frambozen coulis is een echte smaakmaker in de yoghurt, ijs of als topping op een cheesecake of andere lekkere taart.
Frambozen gecombineerd met blauwe bessen, ingekookt en op laten stijven op een heerlijk monchou gebakje in een bakje of op een mini citroen kwarktaartje.
Frambozen coulis
Frambozen | 225 gram | |
Blauwe bessen | 100 gram | |
Kristalsuiker | 50 gram | |
Gelatine | 1 blaadje |
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Een fijne zeef, je shopt hem hier!
Hoe maak je frambozen coulis:
- Doe de frambozen, blauwe bessen en de suiker in een steelpan
- In een aparte kommetje, week de gelatine in koud water
- Verwarm de coulis al roerend, de coulis moet ongeveer 3 minuten koken
- Haal je pan van het vuur
- De gelatine is nu zacht geworden, knijp even uit en voeg deze toe aan de coulis
- Roer even goed door en laat het afkoelen tot kamer temperatuur
Super lekker te combineren met: citroen kwarktaart of een cheesecake.
Op de foto heb ik kleine citroenkwarktaartjes gemaakt met frambozen en blauwe bessen, ook super lekker!