Recepten

Chocolade muffins

Chocolade muffins

Chocolade muffins

Zelfrijzend bakmeel 125 gram
Kristalsuiker 200 gram
Halfvolle melk 150 ml
Zout een snufje
Roomboter 150 gram
Cacaopoeder 65 gram
Pure, melk of witte chocolade callets 100 gram
Vanille smaakstof 1 theelepel
Eieren 2 stuks (100 gram)

Chocolade muffins, iets waar mijn zoon echt helemaal dol op is. Deze zijn zacht, smeuïg met heerlijke stukjes chocolade erdoorheen.

Wat heb je nodig:


  • Cupcake vorm van 12 stuks, niet in huis? Je shopt hem hier!
  • Cupcake cups, niet in huis? Je shopt ze hier!
  • Zeef
  • Mixer
  • IJslepel met indrukmechanisme, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je chocolade muffins:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht stand.
  2. Zet je cupcake vorm klaar met de cups er al in.
  3. Doe de eieren en suiker in de mixer kom en mix dit tot het een luchtige massa is geworden.
  4. Vervolgens ga je alle ingrediënten klaar zetten. Begin met de boter, smelt de boter in de magnetron of in een pannetje.
  5. In een aparte kom meng het zelfrijzend bakmeel, cacao en de zout door elkaar.
  6. Als laatste in weer een aparte kom, giet de melk en de vanille bij elkaar en roer dit even goed door.
  7. Nu staat alles klaar om te mengen bij het ei-suiker mengsel. Begin bij de bloem.
  8. Zet de zeef op de kom en giet hier het bloem-cacao mengsel doorheen, zodat je geen klontjes krijgt. Vouw dit mengsel door elkaar heen, tot je geen klontjes meer ziet.
  9. Giet nu de melk er al roerend bij en vervolgens al roerend de gesmolten boter.
  10. Als laatste kan je de chocolade callets toevoegen, experimenteer met verschillende smaken zoals puur, melk of wit, maar ook walnoten of hazelnoten kunnen erg lekker zijn in deze muffins.
  11. Vul de cupcake cups voor 3/4 met mix. Doe dit met een ijslepel (met indruk mechanisme), zodat je in elk papiertje evenveel mix doet.
  12. Bak je cupcakes voor ongeveer 25-30 minuten gaar. Als ze terugveren als je ze indrukt, dan zijn ze gaar.
  13. Laat de cupcakes iets afkoelen in de vorm.
  14. Haal ze uit de vorm om helemaal af te koelen op een rooster.

Tips:

Liever vanille cupcakes? Het recept vind je hier!

Chocolade callets kopen? In de supermarkt hebben ze ze niet, maar bij speciaalzaken wel. Ik koop ze zelf altijd van Callebaut en zijn verkrijgbaar bij onder andere bouwhuis of de notenshop.

Cupcake papiertjes / cups die niet los komen? Ik heb een link toegevoegd van het merk dat ik altijd koop, zie hier. Deze komen niet los na het bakken en zijn perfect om cupcakes of muffins in te maken!

Porties

12

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

96%
← Vorige
Volgende →
7 Reacties
  • Hoe moet je de chocola er in doen gesmolten of gewoon in blokjes er in ??

    • Hoi Chris, de chocolade moet er in stukje/blokjes in. Na het bakken en afkoelen krijg je heerlijke stukjes chocolade in je muffin. Super lekker! ~Sandra

  • Hwerlijk recept!

  • Avatar
    Mathilda 3 jaar geleden

    Zalig ook zonder extra chocolade. Heb ze glutenvrij gebakken

  • Kan je ook in plaats van Chocolade callets, een chocoladereep in stukjes hakken?

    • Hoi Denice, ja hoor je kan hier ook prima een chocolade reep voor gebruiken. Succes met bakken! ~Sandra

Laat een reactie achter