Spaghetti
Spaghetti, ons eigen familie recept. Je kan er lekker veel groentes in verstoppen en er zit nog een kleine verrassing in die het enorm lekker maakt!
Wat heb je nodig:
- Wokpan
- Steelpan
Spaghetti
Ui | 1 | |
Rundergehakt | 250 gram | |
Courgette | 1 | |
Tomaten | 3 | |
Tomato frito | 1 pakje | |
Champignons | 150 gram | |
Eieren | 3 | |
Oregano | 1 eetlepel | |
Spaghetti | 4 personen | |
Geraspte kaas | 100 gram | |
Zout | een snufje | |
Peper | een snufje |
Hoe maak je spaghetti:
- Begin met het snijden van de groentes in kleine gelijkmatige blokjes: de courgette, tomaten, champignons en de uien.
- Dan gaan we gelijk verder met het geheime ingrediënt: dat zijn eierstukjes! Dit maak je als volgt:
- Scheid je eieren in een apart kommetje en voeg een snufje zout aan toe.
- Voeg een scheutje olie in de wokpan en bak het ei al roerend tot je kleine gegaarde stukjes ei hebt. Dit is al binnen 2 minuten bakken goed.
- Zet je gebakken ei even aan de kant.
- In een aparte steelpan kook de spaghetti voor 4 personen volgens de verpakking.
- Ondertussen ga je verder met de saus.
- In dezelfde wokpan waar je net het ei in hebt gebakken. Doe hier een nieuw scheutje olie in en bak de uien lichtbruin.
- Voeg het gehakt toe en rul dit tot het niet meer rauw is.
- Voeg vervolgens je courgette en champignons toe en bak dit even mee voor een minuut of 3.
- Voeg nu je gesneden tomaten toe en het pakje tomato frito.
- Vervolgens voeg je ook je kruiden toe: de oregano en breng op smaak met zout en peper.
- Roer dit even goed door elkaar tot het net niet kookt.
- Als laatste voeg je de gebakken ei hier aan toe en roer dit even goed door elkaar heen. Zet het vuur uit.
- Voeg de spaghetti toe aan de saus, roer dit even door elkaar en garneer op een bord met lekker veel geraspte kaas.
Wil je je kinderen wat extra groente laten eten? Hier kan je echt van alles in kwijt. Voeg b.v. aubergine, paprika of andere lekkere groenten toe!
Een ander lekker recept waar je veel groenten in kwijt kunt: ons recept voor Lasagne!
Nog geen reacties