Recepten

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli, deze mini quiches zijn super lekker bij een high-tea, als bijgerecht of gewoon als avondeten. Een tip voor de lunch: dit is een van mijn favoriete broodjes! In een handomdraai heb je dit recept voor meerdere personen gemaakt.

Quiche met zalm en broccoli

Gerookte zalmfilet 200 gram
Bladerdeeg 1 pakje (10 stuks)
Ui 1/2
Broccoli 1/2
Eieren 3
Slagroom 200 ml
Zout en peper snufje
Beschuitjes 2
Geraspte kaas 100 gram

Wat heb je nodig:


  • Cupcake bakblik, niet in huis? Je shopt hem hier!
  • Koekenpan
  • Ruime schaal/kom

Hoe maak je mini quiche met zalm en broccoli:


  1. Verwarm je oven voor op 200 graden hetelucht oven.
  2. Vet je cupcake vormpjes in met een beetje olie of boter.
  3. Snij rondjes uit het bladerdeeg met een diameter van ongeveer 11cm. Het overtollig bladerdeeg kan je gebruiken door er een bal van te kneden opnieuw uit te rollen om nieuwe rondjes uit te halen.
  4. Prik met een vork een paar gaatjes op de bodem van elk bladerdeeg bakje.
  5. Verkruimel de beschuit en verdeel over de bakjes. In plaats van beschuit kan je ook paneermeel gebruiken.
  6. Snij de ui en broccoli in kleine stukjes.
  7. Bak in een koekenpan als eerste de ui tot deze bruin is en voeg hier vervolgens de broccoli aan toe, roerbak even mee.
  8. Voeg hier vervolgens 50ml water aan toe en kook de broccoli in ongeveer 6 min, beetgaar.
  9. Zet dit even aan de kant om goed af te koelen.
  10. Pak een ruime kom en doe hier de eieren en de slagroom in. Voeg hier ook een snufje zout en peper aan toe en roer even tot een egale massa.
  11. Snij je gerookte zalmfilet in kleine blokjes/plakjes.
  12. Voeg nu bij het eier-slagroom mengsel je gerookte zalm, en het mengsel van ui en broccoli. Roer even goed door.
  13. Verdeel dit mengsel over de bakjes bladerdeeg.
  14. Als laatste sprenkel een beetje kaas over de bakjes en bak je mini quiches af voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Een andere lekker variant op deze is de mini quiche met prei en spekjes.

Quiche met zalm en brocolli

Porties

12

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter