Recepten

Lasagne

Lasagne

Lasagne

Lasagne bladen 1 pakje
Rundergehakt 250 gram
Champignons 5 stuks
Tomaten 3
Ui 1
Aubergine 1
Tomato frito 1 pakje
Oregano 1 eetlepel
Creme fraiche 125 ml
Water half kopje
Geraspte kaas 1 zakje
Bechamel volgens recept
Zout en peper snufje

Lasagne is een Italiaanse ovenschotel die bereid wordt met pastabladen. Je kan hier heel veel variaties op maken en dit recept is mijn eigen variatie met aubergine, champignons, tomaat en gehakt. Wil je kinderen veel groenten laten eten, je kan ze hier makkelijk in verstoppen ;).

Tip: eigenlijk kan je er nog veel meer groenten in doen, zoals paprika, courgette, alles wat je maar in de koelkast hebt liggen.

Hoe maak je lasagne:


  1. Snij al je groentes in kleine blokjes (aubergine, champignons, tomaten en ui)
  2. In een grote koekenpan bak je voor ongeveer 2 minuten de ui iets bruin.
  3. Doe vervolgens het gehakt erbij en rul dit tot het bruin is
  4. Doe vervolgens al je groenten erbij en laat dit al roerend voor een minuut of 5 meebakken (je groentes zijn dan een beetje zacht geworden).
  5. Voeg nu de tomato frito en de crème fraîche toe, roer het goed door elkaar en breng aan de kook (als het kookt is je saus eigenlijk klaar, je hoeft dan alleen nog wat kruiden bij te voegen).
  6. Doe vervolgens de oregano erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
  7. Als je saus te dik is voeg dan wat water toe om het te verdunnen.
  8. Maak vervolgens je bechamel (zie de link voor het recept)

Opbouwen:


  1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht)
  2. Begin in je ovenschaal nu met een laagje saus. Leg hierop de lasagne bladen en doe dan weer een laagje saus. Doe dit totdat je bak vol zit, maar let op: het laatste laagje moet saus zijn (ik kom meestal uit op 4 laagjes).
  3. Giet hier je bechamel overheen en finish met een lekkere laag geraspte kaas.
  4. Bak je lasagne af in 30 minuten.

Voila, mijn variatie op lasagne! Zelfs mijn dochter van 2 zit hiervan te smullen!

Lasagne
Lasagne

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

30 min

Beoordeel

100%
Eén reactie
  • Avatar
    Carolien 1 jaar geleden

    Heerlijk vers en zo klaar. De saus kun je makkelijk dag van te voren maken. Op de dag zelf opbouw lasagne en de oven in.

Laat een reactie achter