Tzatziki

Tzatziki

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Tzatziki

Griekse yoghurt 250 ml
Knoflook 1 teentje
Komkommer 1
Olijfolie scheutje
Zout en peper snufje

Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en eventueel kruiden. Lekker als dip op een broodje, maar ook als bijgerecht.

Hoe maak je tzatziki:

  1. Schil de komkommer en snij deze in de lengte door de midden.
  2. Schep met een lepel de zaden uit de komkommer (deze gebruik je niet).
  3. Rasp de komkommer boven een grote kom
  4. Pers het teentje knoflook uit boven de kom en voeg de Griekse yoghurt hier aan toe.
  5. Voeg naar smaak een scheutje olijfolie en zout / peper toe.
  6. Roer het geheel goed door elkaar en klaar is je tzatziki!

Tzatziki is eigenlijk relatief simpel om te maken, voor wat variatie zou je ook geitenkaas en citroenrasp kunnen toevoegen.

Lekker op een broodje, op een toastje of gewoon als dip voor bij de borrel.

Tzatziki

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter