Tzatziki
Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht, een soort hangop, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en lekkere kruiden.
Lekker als dip op een ciabatta of naan. Ga jij deze ook maken?
Tzatziki
Griekse yoghurt | 250 ml | |
Knoflook | 1 teentje | |
Komkommer | 1 | |
Olijfolie | scheutje | |
Zout | een snufje | |
Peper | een snufje |
Hoe maak je tzatziki:
- Schil de komkommer en snij deze in de lengte door de midden.
- Schep met een lepel de zaden uit de komkommer (deze gebruik je niet).
- Rasp de komkommer boven een grote kom
- Pers het teentje knoflook uit boven de kom en voeg de Griekse yoghurt hier aan toe.
- Voeg naar smaak een scheutje olijfolie en zout / peper toe.
- Roer het geheel goed door elkaar en klaar is je tzatziki!
Dit recept is eigenlijk relatief simpel om te maken, voor wat variatie zou je ook geitenkaas en citroenrasp, rasp: bekijk op bol kunnen toevoegen.
Lekker op een broodje, op een toastje of gewoon als dip voor bij de borrel.
Nog geen reacties