Pasta salade

Pasta salade
Fusilli pasta | 250 gram | |
Rode paprika | 1 | |
Groene paprika | 1 | |
Komkommer | 1/2 | |
Tomaten | 3 | |
Hamblokjes (of gerookte kipfilet) | 200 gram | |
Zout | Snufje | |
Dressing: groene pesto, mayonaise of olijfolie | 50 ml |
Ga je toevallig barbecueën? Dan kan een pasta salade eigenlijk niet ontbreken. Hieronder heb ik een standaard pasta salade recept opgeschreven, die wij erg lekker vinden. Hier kan je op variëren, door bijvoorbeeld tonijn toe te voegen, stukjes gerookte kipfilet, avocado, courgette of te kiezen voor juist een andere dressing.
Variatie opties:
- Blikje tonijn, zalm, salami of gerookte kipfilet
- Avocado
- Bosui
- Feta of geitenkaas
- Courgette
- Selderij
- Gekookt ei
Hoe maak je pasta salade:
- Zet een pan met kokend water op en kook de pasta volgens de beschrijving van het pak in +/- 8 minuten gaar
- Snij ondertussen de groentes (paprika, komkommer en tomaten) in kleine blokjes
- Als de pasta gaar is giet deze dan goed af en koel het tot het koud aan voelt.
- Doe vervolgens alles bij elkaar in een grote schaal en mix hier de dressing doorheen.
Met een salade kan je eindeloos variëren. Op het laatste plaatje, de variatie met groene pesto.