Groene pesto
Iets wat ik tot voor kort eigenlijk nog nooit zelf had gemaakt was groene pesto. Het blijkt echt heel erg eenvoudig te zijn! Een aantal recepten uitgeprobeerd en ik ben tot deze samenstelling gekomen.
De pesto in dit recept heb ik expres wat grover gelaten, maal hem wat langer en je hebt je eigen verse pesto. Super lekker!
Wat heb je nodig:
- Keukenmachine, bekijk op bol
Groene pesto
Pijnboompitten | 65 gram | |
Parmezaanse kaas | 50 gram | |
Olijfolie | 6 eetlepels | |
Verse basilicum | 30 gram | |
Knoflook | optioneel: 1/2 teentje |
Hoe maak je groene pesto:
- Om te beginnen laat ik de pesto redelijk grof om door mijn pastasalade heen te doen (langer malen betekend fijnere pesto).
- Rooster de pijnboompitten in een pannetje en laat deze goed afkoelen.
- Doe de basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal deze tot een fijne of grove pesto.
- Voeg tenslotte de olie beetje voor beetje toe om het de gewenste structuur aan je pesto te geven.
- En klaar is je pesto!
Lekker door een pasta salade, risotto of op een broodje carpaccio
Nog geen reacties