Groene pesto

Groene pesto

Porties

6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

5 min

Groene pesto

pijnboompitten 65 gram
Parmezaanse kaas 50 gram
olijfolie 6 eetlepels
verse basilicum 30 gram
knoflook optioneel: 1/2 teentje

Iets wat ik tot voor kort eigenlijk nog nooit zelf had gemaakt was groene pesto. Het blijkt echt heel erg eenvoudig te zijn! Een aantal recepten uitgeprobeerd en ik ben tot deze samenstelling gekomen. De pesto in dit recept heb ik expres wat grover gelaten, erg lekker!

Bereidingswijze:

  1. Om te beginnen laat ik de pesto redelijk grof om door mijn pastasalade heen te doen (langer malen betekend fijnere pesto).
  2. Rooster de pijnboompitten in een pannetje en laat deze goed afkoelen.
  3. Doe de basilicum (niet afspoelen), pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal deze tot een fijne of grove groene pesto.
  4. Voeg tenslotte de olie beetje voor beetje toe om het de gewenste structuur aan je groene pesto te geven.

Pestogroene pesto

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter