Risotto met pesto

Risotto met pesto
Groente bouillon tabletten | 2 | |
Kokend water | 1 liter | |
Roomboter | 30 gram | |
Ui | 1 | |
Risottorijst | 300 gram | |
Droge witte wijn | 100 ml | |
Doperwten (diepvries of uit blik) | 450 gram | |
Groene pesto | 2 eetlepels | |
Parmezaanse kaas | 100 gram | |
Zout | Snufje |
Ook zo dol op risotto? Wij hebben nu een lekker recept met pesto, doperwten en Parmezaanse kaas.
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Hapjes- of wokpan
- Ons eigen recept voor groene pesto
Hoe maak je risotto met pesto:
- Los de bouillon op in 1 liter kokend water
- Snij de ui in kleine stukjes
- Smelt in de pan de boter.
- Bak de ui voor ongeveer 3 minuten goudbruin.
- Voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer tot alle korrels rondom met boter omhuld zijn.
- Schenk de witte wijn langs de rand in de pan en laat de rijst de wijn even goed opnemen.
- Schenk de bouillon in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de doperwten door de risotto. Laat dit nog een keer 5-10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. De rijst moet nog wel een bite hebben.
- Roer de pesto door de rijst en breng op smaak met wat zout.
- Schep de risotto in een diep bord of kom en schaaf de kaas eroverheen.
Extra: de wijn proef je uiteindelijk niet in het gerecht. Wil je graag zonder alcohol koken, voeg dan 100 ml extra groente bouillon toe in plaats van de witte wijn.
