Risotto met pesto

Porties

4-6

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Risotto met pesto

  • 2 ‏groente bouillon tabletten
  • 1 liter ‏kokend water
  • 30 gram ‏roomboter
  • 1 ‏fijngesneden ui
  • 300 gram ‏risottorijst (b.v. AH excellent)
  • 100 ml ‏droge witte wijn
  • 450 gram ‏doperwten (diepvries of uit blik)
  • 2 eetlepels ‏groene pesto
  • 100 gram ‏Parmezaanse kaas

Ook zo dol op risotto? Wij hebben nu een lekker recept met pesto, doperwten en Parmezaanse kaas.

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Hapjes- of wokpan
  • Ons eigen recept voor groene pesto

Bereiding:

  1. Los de bouillon op in 1 liter kokend water
  2. Snij de ui in kleine stukjes
  3. Smelt in de pan de boter.
  4. Bak de ui voor ongeveer 3 minuten goudbruin.
  5. Voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer tot alle korrels rondom met boter omhuld zijn.
  6. Schenk de witte wijn langs de rand in de pan en laat de rijst de wijn even goed opnemen.Risotto
  7. Schenk de bouillon in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  8. Roer de doperwten door de risotto. Laat dit nog een keer 5-10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. De rijst moet nog wel een beet hebben.
  9. Roer de pesto door de rijst en breng op smaak met wat zout.
  10. Schep de risotto in een diep bord of kom en schaaf de kaas eroverheen.

Extra: de wijn proef je uiteindelijk niet in het gerecht. Wil je graag zonder alcohol koken, voeg dan 100 ml extra groente bouillon toe in plaats van de wijn.

Deel & Print

100 0 100 300

Geen Reacties

Laat een reactie achter