Chocolade cake

Chocolade cake

Porties

1

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

1 uur

Chocolade cake

suikersbakkerspoeder 312 gram
ei 250 gram (+/- 5 stuks)
zout 1 snufje
roomboter 60 gram
halfvolle melk 125 ml
zelfrijzend bakmeel 180 gram
maizena 30 gram
cacaopoeder 40 gram
pure chocolade 60 gram


Op zoek naar de lekkerste chocolade cake. Ik heb met wat modificaties, mijn perfecte recept gevonden! Hij heeft als basis de gewone cake, met de toevoeging van cacao en pure chocolade. Hij is echt net zo zacht en smeuïg als de gewone vanille cake, maar dan met chocolade smaak, heerlijk!

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Cakeblik (25 cm) of een rond bakblik van 22,5 cm

Bereiding:

Vorm van 22,5cm -7,5 cm hoog

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden (hetelucht oven).
  2. Verwarm de melk in een pannetje en laat de boter hierin smelten.
  3. Haal van het vuur en voeg hier de pure chocolade aan toe. Zodra het gesmolten is laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Doe de eieren in een kom samen met het zout. Voeg hier de suiker bij.
  5. Klop voor 10 minuten op de hoogste stand de eieren luchtig.
  6. Bekleed je vorm met bakpapier en vet deze in met een klontje boter en bestuif deze met wat bloem.
  7. Meng de rest van de droge ingrediënten door elkaar.
  8. Zeef de droge ingrediënten beetje bij beetje door het eiermengsel en ondertussen vouw je met een spatel het geheel door elkaar. Doe dit geleidelijk aan, anders krijg je klontjes.
  9. Vouw als laatste de afgekoelde melk met gesmolten boter erdoorheen. Je zal zien dat het mengsel weer wat vloeibaarder wordt, dit hoort.
  10. Giet je mengsel direct in de bakvorm en plaats het in de oven voor ongeveer 45-55 minuten. Het ligt even aan de vorm en je oven hoe lang het nodig heeft. Als je voelt aan de bovenkant van de cake en deze veert terug, dan is hij gaar.

Tip: je chocolade cake is goed in te vriezen. Zorg ervoor dat het goed met folie verpakt is en dan vervolgens in een pedaalemmer zak. Dan is hij zeker 1 maand houdbaar.

Grotere of kleinere ronde vorm (bij een hoogte van 7,5 cm):

  • 10 cm = 0,25 keer dit recept
  • 15 cm = 0,5 keer dit recept
  • 20 cm = 0,75 keer dit recept
  • 25 cm = 1,25 keer dit recept

Baktijd wordt langer of korter als je een andere vorm gebruikt, let hier op tijdens het bakken.

Chocolade cakeChocolade cakeChocolade cake

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter