Shaslick
Bij een barbecue kan dit eigenlijk niet ontbreken: de shaslick! Lekkere spiesjes met varkensvlees of kip, paprika en ui op de barbecue. Vrij makkelijk zelf te maken en het is ook nog eens erg lekker. Ook nog een tip: als je de stokjes een paar uur van tevoren in het water legt, branden ze niet zwart en kan je de spiesjes makkelijk draaien.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig:
- 8 spiesjes van hout of metaal, bekijk op bol
- Barbecue, bekijk op bol
Shaslicks
Varkenshaasjes | 400 gram | |
Rode paprika | 1 | |
Ui | 1 | |
Teentje knoflook | 1 | |
Paprikapoeder | 1 theelepel | |
Cayennepeper | 1/2 theelepel | |
Zout | 1 snufje | |
Spek | Optioneel |
Hoe maak je shaslick:
- Begin een paar uur van tevoren met het maken van de spiesjes.
- Als je houten stokjes gebruikt leg deze een paar uur in een bakje water, zodat ze goed volgezogen zijn met water. Dit zorgt ervoor dat je stokjes niet zo erg verbranden op de barbecue.
- Snij de varkenshaas in grote blokjes (ongeveer 2 x 2 cm) en marineer deze met de knoflook (geperst), de paprikapoeder en cayennepeper. Laat dit een paar uurtjes intrekken.
- Snij de paprika en ui in ongeveer gelijke stukken, zo groot als de blokjes varkenshaas.
- Rijg deze om en om met het vlees op de spiesen en voordat ze de barbecue op gaan doe je er nog een snufje zout op.
- Bak de shashlick op een medium hete barbecue voor ongeveer 15 minuten (op indirect vuur)
Ook lekker als toetje op de barbecue: de bbq banaan of de gepofte appel
Tip: als je het helemaal makkelijk wil doen, kan je ook een zakje barbecue kruiden halen om mee te marineren
Nog geen reacties