Barbecue banaan

Barbecue banaan

Porties

1

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

BBQ banaan

banaan 1
rum 1 dopje
lichtbruine basterdsuiker 1-2 theelepels


Een heerlijk toetje voor op de barbecue, hoeft niet moeilijk te zijn. Via via zijn we op dit heerlijke recept gekomen. Een aanrader voor na elke barbecue: de barbecue banaan!

Benodigdheden:

  • Een warme barbecue
  • Tip: de goedkoopste rum die er is voldoet prima
  • Aansteker of crème brûlée branderbarbecue banaan

Bereidingswijze:

  1. De barbecue moet nog goed warm zijn om dit nagerecht te kunnen bereiden. Leg de bananen op de barbecue en laat deze goed bruin worden (de binnenkant moet goed zacht aanvoelen.
  2. Als deze na ongeveer 10 minuten op de barbecue goed bruin zijn, snij deze in de lengte richting open. Zorg ervoor dat je de banaan niet doorprikt, anders lekt het erdoorheen, je maakt in feite een bakje.
  3. Strooi hier vervolgens de bruine basterdsuiker in (ongeveer 2 theelepels).
  4. Schenk een dopje van de rum in de barbecue banaan.
  5. Steek deze vervolgens aan met een aansteker of een crème brûlée brander. Het effect: de alcohol verdampt, maar de smaak van de rum en suiker blijft.

Eindresultaat: heerlijk zoete zachte banaan wat je lekker uit kunt lepelen met een vleugje rum.

Variatietips:

  • ook heerlijk op de barbecue met een beetje chocolade erin (gesmolten)
  • Flamebanaanananasserveer met een lekker bolletje oreo ijs (of cookie dough ijs)
  • vervang de rum door amaretto, dit geeft een verrassend lekkere smaak.

Tip: ook lekker om bijvoorbeeld ananas op een spiesje te rijgen en deze te bakken op de barbecue

Tip: je kan dit ook in de oven maken, op 150 graden (hete lucht oven) voor 10 minuten

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter