Oreo ijs

Dit oreo ijs is echt gegarandeerd genieten! Je maakt het helemaal zelf met een basis van vanille ijs en heerlijke stukjes oreo. Wat je er ook nog door kan doen zijn kleine stukjes pure chocolade.
Met een ijsmachine super snel te maken, let op: neem een klein bolletje, want dit is super machtig en lekker!!
Wat heb je nodig:
- IJsmachine, bekijk op bol
- Steelpan, bekijk op bol
Oreo ijs
250 ml | Slagroom |
100 ml | Halfvolle melk |
1 zakje | Vanille suiker |
75 gram | Witte basterdsuiker |
1 pak | Oreo koekjes |
5 | Eieren |
1 snufje | Zout |
Hoe maak je oreo ijs:
- Breng in een pannetje de room en melk met de vanillesuiker aan de kook. Zachtjes blijven roeren, anders krijg je er een velletje op.
- Scheid de eieren en meng het eigeel met de suiker en het snufje zout.
- Giet een klein beetje room bij de eigelen en al roerend laat je het meer op de temperatuur komen van de room. Voeg ongeveer de helft van de room bij het eigeel alvorens je het mengsel in de pan bij de room doet.
- Maak het mengsel weer een beetje warm (2 minuten op max. 80graden), je zal merken dat het wat lobbiger wordt. Voor het ijs maakt het niet uit of het dik of dun is, als het maar goed gemengd wordt.
- Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen. Je kan het snel laten afkoelen door de pan in een gootsteen vol koud water te zetten.
- Hak ondertussen de Oreo koekjes in stukjes (zie foto hieronder). Vergeet niet af en toe te roeren, zodat er geen vel op komt.
- Als het mengsel goed is afgekoeld gooi het ijs in de ijsmachine.
- Roer na 10 minuten de koekjes er door heen. Het lekkerste is als je het ijs daarna nog minstens drie uur in de vriezer laat opstijven, dat zorgt ervoor dat het ijs nog iets harder is als je het serveert. Als het te hard is geworden, kan je het ijs ook altijd even iets ontdooien door het uit de vriezer te halen. Eventueel een paar seconden in de magnetron te ontdooien (per keer 10 sec op 900watt).
- Mocht je geen ijsmachine hebben is het aan te raden de koekjes er pas in te doen als het mengsel in de vriezer al iets is bevroren. Doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur (minimaal) het mengsel goed door elkaar. In het laatste half uur, ijs is al iets gevormd, de Oreo koekjes erdoorheen mengen. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het vervolgens nog een paar uur opstijven.
Een paar uur later heb je heerlijk Oreo ijs, met heerlijke stukjes Oreo!
Het ijs was super lekker ik ga nu dubbel zoveel maken met mijn vriendjes ?
Moet je ook het wit van de oreo mee in het ijs doen. Of moet je het wit ertussenuit doen
Hoi Aaron, ja het wit van de oreo mag er gewoon bij.
~Sandra
hoi hoelang moet het in de ijsmachine
Hoi Johan, het ijs moet er ongeveer een half uurtje in. Hoe warmer je mengsel is hoe langer het in de ijsmachine moet, merk ik zelf altijd. Het verschilt ook per merk ijsmachine hoe lang het erin moet, gewoon uitproberen tot je het ijzig genoeg vind :). Succes!
~Sandra
Beste,
Mag dat met magere melk? Of gaat het dan niet lukken?
Hoi Antonia,
Ik denk dat magere melk ook kan, alleen wordt je ijs wel minder romig. Het verschil zit hem vooral in het vetgehalte van de melk. Volle melk bevat 3-4% vet, halfvolle ongeveer 1,5% en magere minder dan 0,5%.
Probeer het eens zou ik zeggen.
Groetjes Sandra – Receptidee.nl
Kun je de oreo’s er niet gewoon er al door heen roeren en het dan in de vriezer zetten?
Dat kan, gewoon even uitproberen wat jij het lekkerst vind.
~Sandra
het was heel lekker
Ik heb een vraag moet het perse met een ijsmachine?
Hoi Lianne,
Je kan het ijs ook zonder ijsmachine maken, zorg dat je mengsel goed afgekoeld is voordat deze de vriezer in gaat. Gedurende 3-4 uur roer je elk half uur de mix goed door tot je merkt dat het goed aan het bevriezen is. Een ijsmachine koelt iets gelijkmatiger, waardoor je minder kristal vorming krijgt, maar het is er zeker niet minder lekker om.
~Sandra
Kan je ook met bananen melk?
Dat hebben wij nog niet geprobeerd. Het zal vast de smaak een beetje aanpassen. Je kan altijd een kleine portie proberen of het lekker is. Je kan alle ingrediënten in het recept door tweeën delen en vervolgens op dezelfde wijze maken.
Groeten, Jan
Sorry dat e er 2x staat
Kan gebeuren :).
Heel veel succes met maken!
Groetjes Sandra
Halloo wij gaan ook oreo ijs makent lijkt ons super lekkerwe gaan zometeen beginnen wens ons succes
Hoi wij gaan ook oreo ijs makent lijkt ons super lekkerwe gaan zometeen beginnen wens ons succes
Hmmm, bij mij staat het nu in de vriezer, ziet er nu al lekker uit.
Fijne duidelijke beschrijving, bedanktt
Ik hou van oreo koekjes ik ga dit ijs woensdag maken ik hoop dat het lukt en lekker word
heerlijk ik ben 12 jaar en heb het gister met mijn vriendinnen gemaakt. wel jammer was dat het lang in de vriezer moest maar het was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk
Zojuist voor het eerst ijs gemaakt, dit recept. Hele simpele stappen om te volgen, het was zo klaar, en het is me toch lekker!! Ik ga dit veeeeel vaker maken 🙂
Lekker he? Wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen 😉
~Sandra
Met slagroom bedoelt u vloeibare of echt slagroom in een fles dat wordt gespoten op iets
Hoi Hanne,
Het gaat om ongeklopte slagroom (de nog vloeibare variant)
Groet,
~ Sandra
In recepten altijd, tenzij anders aangegeven.
Hoi May, nee hoor, je hebt niets raars gedaan, je basis is inderdaad een custard (soort vanille smurrie, waar je ook vanille ijs van kunt maken), waarbij je dan de oreo koekjes voegt om oreo ijs te maken.
~ Sandra
Heel lekker, alleen leek het heel erg op custard voordat ik de oreo’s er bij deed? Hoort dat zo of heb ik iets raars gedaan? :p
bij mij is het vloeibaar?
in de ijsmachine ook? weet u wat ik dan moet doen?
Hallo Ikke,
Als het niet goed bevriest zijn er vaak 2 oorzaken.
In de meeste gevallen is de basis niet goed genoeg. Vaak betekent dit dat de basis net niet goed gemixed is, waardoor het niet zal goed bevriezen.
De beste oplossing hiervoor is rustig de tijd nemen om de basis mooi egaal te maken, een beetje als een yoghurt / custard substantie. Lijkt het daar op en is het mooi egaal, dan is ieder geval de basis goed.
Een tweede puntje van aandacht is de temperatuur waarop je het mengel in de ijsmachine of diepvriezer zet. Als het mengel te warm is, zal niet mooi bevriezen waardoor het vloeibaar blijft of heel veel ijskristallen krijgt. Laat je ijsmengel goed afkoelen. Dit kan heel makkelijk door de pan waarin je het mengel maakt in de gootsteen gevuld met koud water te zetten (Koelkast mag ook). Hiervoor geldt liever iets te koud dan nog warm. Het moet immers ijs worden.
Hopelijk lukt het met deze tips om een heerlijk oreo ijsje te maken.
Geniet ervan!
Groeten,
Jan
Receptidee.net
bevriezen :p
Dank je 😉 spelfoutje aangepast.
dit is echt zoo lekker 🙂