Recepten

Oreo ijs

Oreo ijs

Dit oreo ijs is echt gegarandeerd genieten! Je maakt het helemaal zelf met een basis van vanille ijs en heerlijke stukjes oreo. Wat je er ook nog door kan doen zijn kleine stukjes pure chocolade.

Met een ijsmachine super snel te maken, let op: neem een klein bolletje, want dit is super machtig en lekker!!

Wat heb je nodig:


Oreo ijs

Slagroom 250 ml
Halfvolle melk 100 ml
Vanille suiker 1 zakje
Witte basterdsuiker 75 gram
Oreo koekjes 1 pak
Eieren 5
Zout 1 snufje

Hoe maak je oreo ijs:


 1. Breng in een pannetje de room en melk met de vanillesuiker aan de kook. Zachtjes blijven roeren, anders krijg je er een velletje op.
 2. Scheid de eieren en meng het eigeel met de suiker en het snufje zout.
 3. Giet een klein beetje room bij de eigelen en al roerend laat je het meer op de temperatuur komen van de room. Voeg ongeveer de helft van de room bij het eigeel alvorens je het mengsel in de pan bij de room doet.
 4. Maak het mengsel weer een beetje warm (2 minuten op max. 80graden), je zal merken dat het wat lobbiger wordt. Voor het ijs maakt het niet uit of het dik of dun is, als het maar goed gemengd wordt.
 5. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen. Je kan het snel laten afkoelen door de pan in een gootsteen vol koud water te zetten.
 6. Hak ondertussen de Oreo koekjes in stukjes (zie foto hieronder). Vergeet niet af en toe te roeren, zodat er geen vel op komt.
 7. Als het mengsel goed is afgekoeld gooi het ijs in de ijsmachine.
 8. Roer na 10 minuten de koekjes er door heen. Het lekkerste is als je het ijs daarna nog minstens drie uur in de vriezer laat opstijven, dat zorgt ervoor dat het ijs nog iets harder is als je het serveert. Als het te hard is geworden, kan je het ijs ook altijd even iets ontdooien door het uit de vriezer te halen. Eventueel een paar seconden in de magnetron te ontdooien (per keer 10 sec op 900watt).
 9. Mocht je geen ijsmachine hebben is het aan te raden de koekjes er pas in te doen als het mengsel in de vriezer al iets is bevroren. Doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur (minimaal) het mengsel goed door elkaar. In het laatste half uur, ijs is al iets gevormd, de Oreo koekjes erdoorheen mengen. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het vervolgens nog een paar uur opstijven.

Een paar uur later heb je heerlijk Oreo ijs, met heerlijke stukjes Oreo!

Porties

6

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

45 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
33 Reacties
 • Het ijs was super lekker ik ga nu dubbel zoveel maken met mijn vriendjes ?

 • Moet je ook het wit van de oreo mee in het ijs doen. Of moet je het wit ertussenuit doen

 • hoi hoelang moet het in de ijsmachine

  • Hoi Johan, het ijs moet er ongeveer een half uurtje in. Hoe warmer je mengsel is hoe langer het in de ijsmachine moet, merk ik zelf altijd. Het verschilt ook per merk ijsmachine hoe lang het erin moet, gewoon uitproberen tot je het ijzig genoeg vind :). Succes!
   ~Sandra

 • Avatar
  Antonia 7 jaar geleden

  Beste,

  Mag dat met magere melk? Of gaat het dan niet lukken?

  • Hoi Antonia,

   Ik denk dat magere melk ook kan, alleen wordt je ijs wel minder romig. Het verschil zit hem vooral in het vetgehalte van de melk. Volle melk bevat 3-4% vet, halfvolle ongeveer 1,5% en magere minder dan 0,5%.

   Probeer het eens zou ik zeggen.

   Groetjes Sandra – Receptidee.nl

 • Kun je de oreo’s er niet gewoon er al door heen roeren en het dan in de vriezer zetten?

 • het was heel lekker

 • Ik heb een vraag moet het perse met een ijsmachine?

  • Hoi Lianne,

   Je kan het ijs ook zonder ijsmachine maken, zorg dat je mengsel goed afgekoeld is voordat deze de vriezer in gaat. Gedurende 3-4 uur roer je elk half uur de mix goed door tot je merkt dat het goed aan het bevriezen is. Een ijsmachine koelt iets gelijkmatiger, waardoor je minder kristal vorming krijgt, maar het is er zeker niet minder lekker om.

   ~Sandra

 • Avatar
  Ijsmaken 8 jaar geleden

  Kan je ook met bananen melk?

  • Dat hebben wij nog niet geprobeerd. Het zal vast de smaak een beetje aanpassen. Je kan altijd een kleine portie proberen of het lekker is. Je kan alle ingrediënten in het recept door tweeën delen en vervolgens op dezelfde wijze maken.

   Groeten, Jan

 • Sorry dat e er 2x staat

 • Halloo wij gaan ook oreo ijs makent lijkt ons super lekkerwe gaan zometeen beginnen wens ons succes

← Oudere reacties

Laat een reactie achter