Zuurkoolschotel
Een zuurkoolschotel gevuld met gehakt, zuurkool, aardappelpuree en een speciaal ingrediënt! Namelijk banaan geeft zijn verrassende smaak aan de schotel, waardoor deze super lekker is!
Wat heb je nodig:
- 2 Steelpannen en een koekenpan
- Grote ovenschaal (1,5 liter)
Zuurkoolschotel
Bananen | 4 rijpe | |
Rundergehakt | 500 gram | |
Gehaktkruiden (bretons) | 1 zakje | |
Zuurkool | 300 gram | |
Kruimige aardappels | 1 kilo | |
Halfvolle melk | 50 ml | |
Roomboter | 1 klontje | |
Zout | een theelepel | |
Beschuitjes | 2 (of paneermeel) |
Hoe maak je deze zuurkoolschotel:
- Zet voor je begint alvast 2 pannetjes water op het vuur. Die heb je straks nodig.
- Schil de aardappels en doe ze in een van de pannetjes met water en zout en laat ze voor ongeveer 15-20 minuten koken.
- Kneed de kruiden door het gehakt en rul deze in een koekenpan.
- Kook de zuurkool in het tweede pannetje. Dit is na 5 minuten al goed.
- Snij ondertussen de bananen is dikke plakken.
- Maak als je aardappels gaar zijn de aardappelpuree: giet de aardappels af en voeg een klein beetje melk en roomboter toe. Stamp het geheel tot een gladde puree.
Opbouwen:
- Zoek een mooie ovenschaal van ongeveer 1,5 liter uit.
- Op de bodem komt het gehakt.
- Let hier de zuurkool op.
- Vervolgens de bananenplakken.
- Smeer de puree over de bananen in de ovenschaal.
- Als laatste mag het paneermeel over de zoete zuurkoolschotel heen.
- Zet de schaal nog eventjes onder de grill voor een krokant laagje. Controleer af en toe of het al mooi bruin wordt. Zodra het goudbruin is, is de zuurkoolschotel klaar.
Eet smakelijk!
Opwarm tip: bak het langzaam op in een koekenpan voor extra krokant laagje.
Nog geen reacties