Noedels

Noedels
Noedels | 150 gram | |
Prei | 1 | |
Kipfilet | 250 gram | |
Ketjap manis | 150 ml | |
Rode paprika | 1 | |
Courgette | een halve | |
Cashewnoten | optioneel |
Je kent het wel, weinig tijd maar veel honger. Dan is dit recept een oplossing: noedels. Het is snel te bereiden en ook nog eens erg lekker. Mocht je willen afwisselen, dan kun je ook kiezen voor rijst of varkensvlees.
Hoe maak je noedels:
- Zet een pannetje water op voor de noedels. (Je kunt de waterkoker gebruiken als je écht heel veel haast hebt)
- Zet de wok op het vuur, voeg een scheutje olie toe en laat deze goed warm worden.
- Snij de kipfilet. Niet te klein, de hitte van de wok laat de kip slinken.
- Roerbak de kip bruin en voeg vervolgens de groente toe .
- Roerbak het geheel kort op een hoog vuur. Zet het vuur iets lager en laat het geheel even rusten.
- Leg de noedels nu in het kokende water. Dit is gaar binnen 3-5 minuten, dus houd ze in de gaten.
- Voeg nu de ketjap toe aan de kipfilet en groente. Roer het geheel goed door en zet het vuur vervolgens op de laagste stand .
- Giet de noedels af en verdeel deze over 2 kommen.
- Verdeel de roerbakgroente en je kunt aan tafel!
Itadakimasu!
Optioneel: voeg een gepocheerd ei en/of wat cashewnoten toe aan het recept om het helemaal af te maken!