Recepten

Gepofte appel

Gepofte appel

Heerlijk voor op de barbecue: gepofte appel. Het is zeer simpel te maken en ook erg leuk om te maken met de kids (wel voorzichtig met de hete kolen)! Een gepofte appel is heel makkelijk om te maken en echt super lekker!

Gepofte appel

Appels (zoete, b.v. jonagold) 4
Kaneel 1 theelepel
Witte basterdsuiker 3 eetlepels
Aluminiumfolie 1 rol

Wat heb je nodig:


  • Aluminiumfolie
  • Barbecue, een goede barbecue shop je hier!
  • Appelboor

Hoe maak je gepofte appel:


  1. Boor het klokhuis uit de appel, snij de appel niet doormidden.
  2. Schil de appel en zet deze op een dubbele laag (2 stuks op elkaar gestapeld) aluminiumfolie, groot genoeg om de appel goed in te pakken.
  3. Vul het gat met kaneel en de suiker.
  4. Vouw de aluminiumfolie om de appel heen, zodat deze de appel goed af sluit.
  5. Zorg ervoor dat de bovenkant goed dicht zit.
  6. Leg de ingepakte appel tussen de kolen.
  7. Graaf de appels een beetje in, zodat ze goed heet worden.
  8. Na een 15-20 minuten is de gepofte appel gaar, je kan dit controleren, door iets in de appel te knijpen, je zal merken dat deze iets zacht is geworden. Ook begint deze goed te ruiken op de barbecue.

Pak de gepofte appel voorzichtig uit, trouwens heerlijk met een bolletje zelfgemaakt vanille ijs!

Tip: De appel is vaak zo heet dat de appel 5 minuten kan rusten alvorens serveren. 

Variatie tip: het is ook heerlijk om de binnenkant eens te vullen met rozijnen en rum.

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

15 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter