Notice: Undefined index: ingredient in /www/wp-content/plugins/recipes-plugin/inc/structured-data.php on line 100 Notice: Undefined index: ingredient in /www/wp-content/plugins/recipes-plugin/inc/structured-data.php on line 100
Andijviestamppot

Andijviestamppot

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

15 min

Andijviestampot

zachtkokende aardappels 1 kilo
halfvolle melk een scheutje
rauwe andijvie 500 gram
rookworst 1
zout een snufje
magere spekreepjes 250 gram

Rauwe andijviestamppot is snel klaar en heel erg lekker en gezond. Het maken van andijviestamppot is geen lastige opgave, al wordt dat vaak wel gedacht. Je kunt nu zelf eenvoudig andijviestamppot maken. Een heerlijk gerecht gemaakt van aardappelen, andijvie, spekjes en ook nog een lekkere rookworst erbij. 

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Schil en halveer de aardappelen.andijviestamppot
  2. In een steelpan, zet de aardappelen half onder water en voeg hier wat zout aan toe.
  3. Kook de aardappelen (met de deksel op de pan) voor ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Bak ondertussen zonder het gebruik van olijfolie of boter de spekjes voor ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn (bewaar ook het vocht dit geeft een lekkere smaak aan de stamppot).
  5. Giet de aardappelen af en maak hier een puree van: met de stamper stamp je de aardappels fijn en voeg hier een scheutje melk bij tot het een goede redelijk gladde puree is.
  6. Ondertussen warm je de rookworst op volgens de beschrijving van de verpakking.
  7. Voeg vervolgens de spekjes (inclusief het vocht) en rauwe andijvie toe aan de puree en roer dit er goed doorheen.

En klaar is je andijviestamppot, eet smakelijk!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter