Vanille ijs

Vanille ijs

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

30 min

Vanille ijs

slagroom 250 ml
halfvolle melk 500 ml
vanille suiker 1 zakje
witte basterdsuiker 100 gram
vanille stokje 1
eierdooiers 5
zout Een snufje


Iedereen die van vanille ijs of ander roomijs houdt, zou zeker eens zelf ijs moeten proberen maken. Na veel uitproberen is dit het lekkerste recept wat ik heb voor vanille ijs.

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. In een steelpannetje breng je de melk, slagroom met het vanillestokje aan de kook. Als het kookt mag het vuur uit.
  2. Haal het vanillestokje eruit en snij deze in de lengte open en haal de vanillemerg eruit.
  3. Voeg de vanillemerg aan de melk toe en roer dit er even goed doorheen.
  4. Scheid de eieren en doe de ei-gelen in een aparte kom.
  5. Vermeng deze met de basterdsuiker, snufje zout en de vanille suiker.
  6. Giet een klein beetje van de warme melk bij het eigeel (goed blijven roeren), zodat het kan wennen aan het temperatuur verschil.
  7. Als je dit gedaan hebt giet je het eiermengsel helemaal bij de melk/slagroom (blijven roeren) en laat dit een minuutje warm worden (tot 80 graden voor diegene die een suikerthermometer heeft).
  8. Haal het pannetje van het vuur en laat het geheel vervolgens afkoelen. Tip: zet je pannetje in een gootsteen met koud water, dan koelt het wat sneller af.
  9. Koel het volgens de beschrijving van de ijsmachine. Vaak duurt dit bij een zelfvriezende ijsmachine ongeveer een half uurtje tot drie kwartier. Laat het vervolgens in de vriezer nog verder bevriezen.
  10. Mocht je nu geen ijsmachine hebben: doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur het mengsel goed door elkaar. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het vervolgens nog een paar uur opstijven tot het een goed hard vanille ijs is.

Tip: kijk eens hier voor andere lekkere ijsjes die je zelf kunt maken!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter