Appelmoes
Appelmoes is een bijgerecht of dessert op basis van appelen. Appelmoes koop je vaak in blikjes of potjes, maar niets kan op tegen lekkere zelfgemaakte appelmoes.
Lekker als het winter is, bij het kerstdiner of in de zomer als lekker fris bijgerecht bij de aardappels of frietjes.
Dit recept is voldoende voor 500 ml appelmoes (5-6 personen).
Wat heb je nodig:
- Blender (of staafmixer)
- Steelpan, een goede steelpan, bekijk op bol
- Glazen potjes
- Optioneel: zeef
Appelmoes
Appels | 1 kilo | |
Kaneelstokjes | 2 | |
Rietsuiker | 100 gram | |
Kaneelpoeder | 1 theelepel | |
Water | 100 ml |
Hoe maak je appelmoes:
- Schil de appels en snij deze in kleine stukjes (hoe kleiner hoe minder lang ze hoeven te koken).
- Leg de appels in het steelpannetje en giet hier een beetje water bij (net genoeg om ze te koken). Leg hier de kaneelstokjes in en kook het geheel voor ongeveer 10 minuten.
- Als het klaar is verwijder de kaneelstokjes.
- Giet het geheel af en met de staafmixer of in de blender vermeng je de appels tot een gladde moes.
- Voeg hierna nog wat extra kaneelpoeder toe (naar smaak) en roer de suiker er door heen.
- Roer het geheel nog eens goed door elkaar.
- Optioneel: zeef het geheel, zodat je een super gladde moes krijgt.
In potjes doen:
- Nu kan je de potjes gaan vullen. Zorg er wel voor dat deze gesteriliseerd zijn en ook dat je keukengerei schoon is. Even meekoken in kokend water is voldoende.
- Vul de potjes tot net onder de rand en draai gelijk de deksel erop.
- Laat deze voor ongeveer 10 minuten op de kop staan.
- Bewaar de potjes op een koele plek, dan is het voor lange tijd houdbaar.
Nog geen reacties