Pepernoten

Pepernoten

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Pepernoten

roomboter 100 gram
speculaas- en koekkruiden 2 eetlepels
zelfrijzend bakmeel 250 gram
lichtbruine basterdsuiker 125 gram
halfvolle melk 50 ml
zout een snufje


Pietje paniek draait overuren! Alle pepernoten zijn op! Gelukkig kunnen wij Pietje paniek helpen door zelf pepernoten te bakken. Als we samenwerken kunnen we de pieten weer voorzien van verse pepernoten om uit te delen aan alle kinderen. Help jij mee?

Kookgerei:

  • Mixer met bisschop (optioneel)
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Doe de boter in een kom. Voeg hier de basterdsuiker, kruiden en zout aan toe. Meng dit geheel.
  2. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de melk toe.
  3. Kneed het geheel met een koele hand snel door elkaar. (Je hand even onder de kraan houden is voldoende.)
  4. Zet de kom met het deeg voor 30 minuten in de koelkast en laat het rusten.
  5. Zet de (hetelucht) oven aan op 175 graden.
  6. Maak van het deeg kleine bolletjes en leg deze op de bakplaat. Tip: voor gelijke bolletjes, rol eerst een grote slang van het deeg en snij deze dan in gelijke plakjes. Rol deze dan op tot bolletjes en leg deze op de bakplaat.
  7. Bak de pepernoten in ongeveer 20 minuten bruin.

Tip: Als je meerdere porties wilt maken, zet eerst 1 kom in de koelkast en maak vervolgens de tweede kom. Maak je heel veel porties tegelijkertijd, plak een post-it op de kom met daarop de tijd waarop het deeg klaar en koud is. 

Dank je wel voor je hulp! Je hebt het Sinterklaas feest weer gered! Smullen maar!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter