Recepten

Wentelteefje

Wentelteefje

Een wentelteefje is een lekkere boterham gedoopt in een ei, melk en suiker mengsel en dan heerlijk gebakken in een koekenpan. In een handomdraai heb jij deze ook gemaakt.

Varieer met witbrood of nog lekkerder: suikerbrood. Combineren kan heel goed: met de zelfgemaakte custard of een bolletje cookie dough ijs maak je wentelteefjes helemaal af!

Wentelteefje

Witbrood 4 sneetjes
Halfvolle melk 100 ml
Eieren 2
Kaneel 1 theelepel
Vanillesuiker 1 zakje
Kristalsuiker 30 gram
Roomboter 50 gram

Wat heb je nodig:


  • Kom
  • Koekenpan

Hoe maak je een wentelteefje:


  1. Klop het eitje los in een kom.
  2. Doe hierbij de melk, kaneel en de vanillesuiker en kristalsuiker.
  3. Zet de koekenpan op het vuur met een klontje boter. Wacht tot het klontje boter gesmolten is.
  4. Doop het brood in de mix en laat deze een paar seconden erin liggen, tot deze iets soppig aanvoelt .
  5. Leg vervolgens het soppige brood in de koekenpan en bak deze aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant) goudbruin.
  6. Check elke keer als je een wentelteefje bakt of er genoeg boter in de pan zit, anders bakt het wentelteefje vast aan de pan.

De wentelteefjes zijn het lekkerst als deze nog warm zijn. En zo simpel is het! Eet smakelijk!

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

100%
Volgende →
Nog geen reacties

Laat een reactie achter