Wentelteefje

Wentelteefje

Porties

2

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

10 min

Wentelteefje

Witbrood of suikerbrood 4 sneetjes
Halfvolle melk 100 ml
Eieren 2
Kaneel 1 theelepel
Vanillesuiker 1 zakje
Kristalsuiker 30 gram
Roomboter 50 gram


Een wentelteefje is zo ontzettend lekker en makkelijk zelf te maken. Ook lekker om te combineren met de zelfgemaakte custard of een bolletje cookie dough ijs! Of maak een hartige versie met kaas!

Benodigdheden:

  • Kom
  • Koekenpan

Hoe maak je een wentelteefje:

  1. Klop het eitje los in een kom.
  2. Doe hierbij de melk, kaneel en de vanillesuiker en kristalsuiker.
  3. Zet de koekenpan op het vuur met een klontje boter. Wacht tot het klontje boter gesmolten is.
  4. Doop het brood in de mix en laat deze een paar seconden erin liggen, tot deze iets soppig aanvoelt .
  5. Leg vervolgens het soppige brood in de koekenpan en bak deze aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant) goudbruin.
  6. Check elke keer als je een wentelteefje bakt of er genoeg boter in de pan zit, anders bakt het wentelteefje vast aan de pan.

De wentelteefjes zijn het lekkerst als deze nog warm zijn. En zo simpel is het!

Eet smakelijk!

wentelteefje

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter