Huzarensalade

Huzarensalade

Porties

6

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

10 min

Huzaren salade

kruimige aardappels 500 gram
corned beef 200 gram
doperwtjes 150 gram
zilveruitjes 10
augurken 4
zoete appel 1
olijfolie 4 eetlepels
witte wijn azijn 4 eetlepels
mosterd 1 theelepel
peper en zout een snufje


Bij een goede barbecue hoort een lekkere salade. Deze kan je kant en klaar kopen, maar zelf maken is echt veel lekkerder, bij deze daarom het familierecept voor huzarensalade. Een lekkere salade die je altijd mooi kan opmaken met een lekker gevuld eitje en verschillende soorten fruit en groentes.

Aantal personen: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden (zonder de opmaak):

Waar kan je de huzarensalade mee decoreren / opmaken:

  • Voor op de bodem: ijsbergsla
  • Gevulde eieren
  • Cherry tomaten
  • Wortels
  • Komkommer, paprika
  • Ham met meloen
  • Diverse soorten vis, zoals gerookte zalm, paling of makreel
  • Een gekookt eitje met rauwe ham
  • Radijsjes
  • Vers fruit, zoals: aardbeien, druiven, banaan, appel, peer, etc.

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en kook deze in een pan met een beetje zout voor ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Snij ondertussen de augurk, appel en zilveruitjes in hele kleine blokje en zet deze even apart
  3. Als de aardappelen gaar zijn, pureer deze dan met de stamper en voeg hier de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd aan toe en meng het geheel goed.
  4. Voeg bij de puree nu de corned beef en meng het geheel met de stamper tot het een homogeen geheel is. Je kan de corned beef ook eerst in kleine blokjes snijden, dit mengt iets makkelijker.
  5. Als laatste roer je de doperwten, augurk, appel en zilveruitjes door de mix heen.
  6. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
  7. Leg de huzarensalade op een groot bord of aluminium schaal en strijk deze mooi glad. Decoreer deze vervolgens met de volgende lekkere ingrediënten. Uiteraard kan je deze ook gewoon in een kom serveren, zonder al deze toevoegingen.

Een gegarandeerd succes op je barbecue!

Deel & Print

Eén Reactie

  1. Avatar
    Ferry Kuijken 2 jaar geleden

    Fantastisch recept !! Bereid in Cork Ireland zonder BBQ !!

    HEERLIJK.
    Bedankt voor dit recept!

Laat een reactie achter