Recepten

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Gevulde eieren

Eieren 4
Mayonaise 1 eetlepel
Kerriepoeder 1 theelepel
Ketchup 1 theelepel

Deze gevulde eieren zijn altijd zo lekker op elk feestje, ik kan er nooit genoeg van maken, ze zijn zo op! Een waar feestje in je mond, zoals ik zei je kan er geen genoeg van krijgen! Hier het recept om deze ook eens zelf te proberen (het is heel erg simpel).

Wat heb je nodig:


  • Een spuitzak (of bus) met kartel opzetstuk
  • Tip: zeef
  • Optioneel: (garnering) paprikapoeder of een sliertje bieslook

Hoe maak je gevulde eieren:


  1. Kook de eieren (voor ongeveer 8-10 minuten) in kokend water, totdat ze hard gekookt zijn.
  2. Laat de eieren goed schrikken door ze direct in koud water onder te dompelen (dit zorgt ervoor dat je de schil er makkelijker af krijgt).
  3. Halveer de eieren horizontaal, zodat je twee gelijke helften krijgt (zie plaatje hiernaast).
  4. Haal met een theelepel het eigeel uit het ‘bakje’ en leg dit in een apart bakje.
  5. Met het eigeel ga je de vulling maken, voeg hier de mayonaise, ketchup en een snufje kerriepoeder bij en prak dit goed met een vork (of in de keukenmachine) tot het een egale massa is, dus prakken, prakken, prakken en daarna zeven! Zeven doe je vooral om de echte klontjes eruit te krijgen (is niet het meest gezellige om te doen, maar je hebt wel een gevuld eitje zonder klontjes).
  6. Doe vervolgens dit mengsel in de spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwit bakjes.
  7. Strooi hier optioneel nog wat paprikapoeder op of garneer met een sliertje bieslook.

Zo heb je in een korte tijd heerlijke gevulde eieren geserveerd aan je gasten.

Tip: ook makkelijk van tevoren te maken, vul de bakjes pas op het laatste moment (voor serveren), de losse onderdelen kan je gemakkelijk in de koelkast bewaren.

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

10 min

Beoordeel

99%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter