Franse uiensoep
Het maken van Franse uiensoep, kan veel tijd kosten. Gelukkig kun je bij dit recept het meeste van die tijd aan andere dingen besteden, terwijl je soep lekker staat te pruttelen.
Het geheim van deze soep zit hem in het karamelliseren van de uien, de combinatie van bouillon en de verse kruiden die je gebruikt.
Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd van deze soep; afgezien van het snijden van de uien is het allemaal zeer gemakkelijk.
Uiensoep
Roomboter | 50 gram | |
Olijfolie | 1 eetlepel | |
Uien | 1 kilo | |
Knoflook | 1 teentje | |
Bloem | 1 eetlepel | |
Runderbouillon | 1 liter | |
Droge witte wijn | 600 ml | |
Laurierblaadje | 1 | |
Tijm | 2 takjes verse | |
Stokbrood | 1 | |
Geraspte kaas (Gruyere) | 1 zakje | |
Zout en peper | een snufje |
Hoe maak je Franse uiensoep:
- Schil en snij de uien in dunne ringen.
- Smelt de boter en olie in een diepe pan op het vuur. Voeg de uien toe en bak deze in ongeveer 5 minuten zacht en bruin.
- Pers de knoflook en voeg deze samen met de bloem toe aan je pan. Schep deze er doorheen.
- Voeg nu de wijn toe en laat deze inkoken tot ongeveer de helft overgebleven is +/-10 min.
- Maak de bouillon aan met je uienmengsel, voeg nu ook het laurierblad en de tijm aan je soep.
- Breng de soep aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de soep voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Vergeet niet het laurierblad er weer uit te halen.
- Bak het stokbrood ondertussen af volgens de beschrijving van de verpakking. Bestrooi deze daarna met wat kaas en doe deze 5 minuutjes onder de grill. Serveer de Franse uiensoep in een soepkom met een stukje stokbrood met kaas erin.
Deze Franse uiensoep is niet moeilijk om te maken en een heerlijk soepje om voor je gasten te serveren!
Hoi Marie, dankjewel voor je reactie, ik zag dat er een regel in het recept ontbrak, deze heb ik toegevoegd. Het aantal ml wijn klopt, je moet het alleen laten inkoken voordat je de bouillon erbij doet. ~Sandra
klopt de 600ml wijn? dat is 60 cl… is wel erg veel voor een liter soep