Franse uiensoep

Franse uiensoep

Porties

8

Voorbereidingstijd

5 min

Baktijd

55 min

Uiensoep

roomboter 50 gram
olijfolie 1 eetlepel
uien (ongeveer 1 kilo) 3 grote
knoflook 1 teentje
bloem 1 eetlepel
runder- of kippenbouillon 1 liter
droge witte wijn 600 ml
laurierblaadje 1
tijm 2 takjes verse
stokbrood (ter garnering) 1
geraspte kaas (Gruyere) ter garnering 1 zakje
zout en peper (naar smaak) een snufje


Het maken van Franse uiensoep, kan veel tijd kosten. Gelukkig kun je bij dit recept het meeste van die tijd aan andere dingen besteden, terwijl je soep lekker staat te pruttelen. Het geheim van deze soep zit hem in het karameliseren van de uien, de combinatie van bouillon en de verse kruiden die je gebruikt. Laat je niet afschrikken door de bereidingstijd van deze soep; afgezien van het snijden van de uien is het allemaal zeer gemakkelijk.

Bereidingswijze:

  1. Schil en snij de uien in dunne ringen.
  2. Smelt de boter en olie in een diepe pan op het vuur. Voeg de uien toe en bak deze in ongeveer 15 tot 20 minuten zacht en bruin.
  3. Pers de knoflook en voeg deze samen met de bloem toe aan het uienmengsel. Schep deze voor ongeveer 1 minuuFranse uiensoept door de uien.
  4. Maak de bouillon aan met het uienmengsel, de wijn, het laurierblad en de tijm. Breng de soep aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de soep voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  5. Bak het stokbrood ondertussen af volgens de beschrijving van de verpakking. Bestrooi deze daarna met wat kaas en doe deze 5 minuutjes onder de grill. Serveer de Franse uiensoep in een soepkom met een stukje stokbrood met kaas erin.

Deze Franse uiensoep is niet moeilijk om te maken en een heerlijk soepje om voor je gasten te serveren!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter