Monchou taart

Monchou taart

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

2 uur

Monchou taart

Roomboter 300 gram
Monchou 400 gram
Digestive koekjes (een pak bastogne of oreo's zijn ook lekker) ongeveer 250 gram
Slagroom 200 ml
Vanillesuiker 2 zakjes
Suikersbakkerspoeder 200 gram
Kersenvlaai vulling (b.v. Hak) 2 blikjes


Voor een monchou taart gebruikte ik tot nu toe eigenlijk altijd een pakje, totdat ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit eigenlijk zelf te maken. Een van mijn favoriete taarten om te maken en een gegarandeerd succes! Ga jij het ook proberen?

BenodigdhedenMonchou taart 2Monchou taart 1

  • Huishoudfolie
  • Taartvorm van 28cm
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Smelt 100 gram roomboter in een pan
  2. Monchou taart 5Monchou taart 3Verkruimel de koekjes in een ruime kom met een pollepel of anders in de foodprocessor
  3. Als de boter gesmolten is, haal deze van het vuur en meng de koekkruimels er door heen
  4. Bereid je taartvorm voor met bakpapier
  5. Giet de koekkruimel bodem in de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Zet deze in de koelkast om af te koelen voor ongeveer 30 minuten (tip: in de vriezer gaat het nog sneller)
  6. Vervolgens gaan we de monchou vulling maken.
  7. Doe de monchou in een ruime kom en mix deze even los met een beetje suiker
  8. Voeg vervolgens de rest van de suiker erbij en doe beetje bij beetje de resterende roomboter erbij
  9. Mix de slagroom met vanillesuiker tot deze stijf is
  10. Meng met een spatel nu de slagroom door het monchoumengsel
  11. Giet de vulling in de taart
  12. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat voor minstens twee uur in de koelkast staan om stijf te worden
  13. Als de taart goed is schep hier dan de kersen vlaai vulling op

Monchou taart 6Monchou taart 8

Monchou taart

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter