Monchou taart

Monchou taart

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

2 uur

Monchou taart

Roomboter 300 gram
Monchou 400 gram
Digestive koekjes (een pak bastogne of oreo's zijn ook lekker) ongeveer 250 gram
Slagroom 200 ml
Vanillesuiker 2 zakjes
Suikersbakkerspoeder 200 gram
Kersenvlaai vulling (b.v. Hak) 2 blikjes


Voor een monchou taart gebruikte ik tot nu toe eigenlijk altijd een pakje, totdat ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit eigenlijk zelf te maken. Een van mijn favoriete taarten om te maken en een gegarandeerd succes! Ga jij het ook proberen?

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Taartvorm van 28cm
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Mixer

Monchou taart – bodem


  1. Smelt 100 gram roomboter in een pan
  2. Verkruimel de koekjes in een ruime kom met een pollepel of anders in de foodprocessor
  3. Als de boter gesmolten is, haal deze van het vuur en meng de koekkruimels er door heen
  4. Bereid je taartvorm voor met bakpapier
  5. Giet de koekkruimel bodem in de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Zet deze in de koelkast om af te koelen voor ongeveer 30 minuten (tip: in de vriezer gaat het nog sneller)

Monchou taart – vulling


  1. Vervolgens gaan we de monchou vulling maken.
  2. Doe de monchou in een ruime kom en mix deze even los met een beetje suiker
  3. Voeg vervolgens de rest van de suiker erbij en doe beetje bij beetje de resterende roomboter erbij
  4. Mix de slagroom met vanillesuiker tot deze stijf is
  5. Meng met een spatel nu de slagroom door het monchou mengsel

Monchou taart – in elkaar zetten


  1. Giet de vulling in de taart
  2. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat de monchou taart voor minstens twee uur in de koelkast staan om stijf te worden
  3. Als de taart goed is schep hier dan de kersen vlaai vulling op

Monchou taart

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter