Monchou taart

Monchou taart

Porties

12

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

2 uur

Monchou taart

Roomboter 300 gram
Monchou 400 gram
Digestive koekjes (een pak bastogne of oreo's zijn ook lekker) ongeveer 250 gram
Slagroom 200 ml
Vanillesuiker 2 zakjes
Suikersbakkerspoeder 200 gram
Kersenvlaai vulling (b.v. Hak) 2 blikjes


Voor een monchou taart gebruikte ik tot nu toe eigenlijk altijd een pakje, totdat ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit eigenlijk zelf te maken. Een van mijn favoriete taarten om te maken en een gegarandeerd succes! Ga jij het ook proberen?

Benodigdheden

  • Huishoudfolie
  • Taartvorm van 28cm
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Mixer, niet in huis? Je shopt hem hier!

Monchou taart – bodem


  1. Smelt 100 gram roomboter in een pan
  2. Verkruimel de koekjes in een ruime kom met een pollepel of anders in de foodprocessor
  3. Als de boter gesmolten is, haal deze van het vuur en meng de koekkruimels er door heen
  4. Bereid je taartvorm voor met bakpapier
  5. Giet de koekkruimel bodem in de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Zet deze in de koelkast om af te koelen voor ongeveer 30 minuten (tip: in de vriezer gaat het nog sneller)

Monchou taart – vulling


  1. Voordat je begint aan de vulling: zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe de monchou in een ruime kom en mix deze even los met een beetje suiker. Schraap ook even de randjes los, zodat de monchou met suiker goed door gemixt wordt
  3. Voeg vervolgens de rest van de suiker erbij en doe beetje bij beetje de roomboter erdoorheen.
  4. Mix de slagroom met vanillesuiker tot deze stijf is
  5. Meng met een spatel nu de slagroom door het monchou mengsel

Monchou taart – in elkaar zetten


  1. Giet de vulling in de taart
  2. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat de monchou taart voor minstens twee uur in de koelkast staan om stijf te worden
  3. Als de taart goed is schep hier dan de kersen vlaai vulling op

Monchou taart

 

Deel & Print

2 Reacties

  • Beste Sandra, weet je zeker dat die roomboter door de roomkaas/suiker/slagroom moet? En: hoe voorkom je dan dat dat klontjes blijven? De taart staat nu op te stijven in de koelkast maar ik ben snel gestopt na 1 portie boter. Met lepel klontjes geprobeerd weg te wrijven… ben benieuwd!

    • Hoi Marleen, dankjewel voor je berichtje! Wat vervelend van de klontjes.

      Klontjes heb ik ook een paar keer gehad, dat kan twee dingen betekenen. Of je monchou was niet voldoende losgeklopt met de suiker, waardoor je klontjes monchou krijgt. Of de boter was nog te koud, waardoor de monchou niet goed met de boter is gemengd.

      Mijn tips:
      Alle ingrediënten op kamertemperatuur is eigenlijk best belangrijk, ik zal dat nog even in het recept wat duidelijker aangeven. Probeer in delen de suiker bij de monchou te voegen en zo ook in delen de boter erdoorheen. Wat kan helpen is bij het loskloppen van de monchou tussendoor even goed de monchou van de zijkant van je mixer kom los te maken met een pannenlikker, zodat alles goed mengt met de suiker. Als het goed is zou je met deze tips geen klontjes meer moeten krijgen.

      ~Sandra

Geef een reactie