Monchou taart

Monchou taart

Porties

8

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

1 uur

Monchou taart

Roomboter 150 gram
Monchou 200 gram
Digestive koekjes (bastogne of oreo's zijn ook lekker) 200 gram
Slagroom 150 ml
Vanillesuiker 2 zakjes
Witte basterdsuiker 100 gram
Kersenvlaai vulling (b.v. Hak) 1 blikje
Klopfix Optioneel:


Voor een monchou taart gebruikte ik tot nu toe eigenlijk altijd een pakje, totdat we erachter kwamen hoe makkelijk het is om dit eigenlijk zelf te maken. Het verschil is dat je zelf koekjes verkruimeld en wat suiker moet toevoegen. Simpel toch? Ga jij dit ook zelf proberen?

Benodigdheden

taart van 18 cmMonchou taart 2Monchou taart 1

  • Huishoudfolie
  • Taartvorm van 18 cm
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan
  2. Monchou taart 5Monchou taart 3Verkruimel de koekjes in de pan en mix dit even goed door elkaar
  3. Bereid je taartvorm voor met bakpapier
  4. Giet de bodem in de taartvorm en druk goed aan met een lepel
  5. Mix de slagroom met vanillesuiker tot deze stijf is
  6. Mix in een andere kom de monchou even luchtig met de suiker
  7. Doe bij de monchou nu de slagroom en mix dit nog even goed door
  8. Giet de vulling nu in de taart en druk dit goed aan met een lepel
  9. Dek het geheel af met huishoudfolie en laat voor minstens een uur in de koelkast staan om stijf te worden
  10. Als de taart goed is schep hier dan de kersen vlaai vulling op, zo krijg je een heerlijke kersen monchou taart

Monchou taart 6Monchou taart 8

Monchou taart

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter